PlantoSys Nederland b.v.

Over ons

PlantoSys ontwikkelt producten die de plant ondersteunen gezond, robuust en vitaal te worden en blijven. Of uw gewas onze producten nu opneemt via de bodem (wortels) of middels hun bladeren, het gebeurt systemisch: door de hele plant heen. In de plant bevorderen ze niet alleen de capaciteit om voedingsstoffen (mineralen, nutriënten) uit de bodem op te nemen, ze bevorderen de groei, het zelfherstellend vermogen en de vitaliteit. Zo zijn uw gewassen beter bestand tegen weersinvloeden en andere abiotische factoren en wordt hun opnamecapaciteit bevorderd.

We hebben verschillende producten ontwikkeld, getest en op de markt gebracht. Deze hebben we zoveel mogelijk aangepast aan specifieke teelten en toedieningsmethoden. Zo hebben we inmiddels ervaring in onder meer de volgende sectoren: glasgroenten, potplanten, snijbloemen, bollen, boomteelt, kruiden, zachtfruit en pootaardappelen.

Gemarkeerd product

Ds-Mix

De Ds-mix, bestaande uit Ds-Kalk, Cuprum en ManZincum hebben we speciaal ontwikkeld om de planteigen afweer tegen de Aziatische fruitvlieg (Drosophila suzukii) te versterken. Maar ook het leefmilieu van bijvoorbeeld de galmijt wordt door deze mix aangepast: hierdoor verlaagt de druk van galmijt onder andere in tomaat. Ds-Kalk Door de kalk (97% Ca(OH)2) gaat het pH-niveau omhoog. Met 150 gram Ds-Kalk in 100 liter water wordt een pH van ca. 12 op het blad verkregen. Voor het blad en de vruchten zelf is dit geen probleem, maar de eitjes en larven van de Aziatische fruitvlieg verstikken hierdoor. Daarnaast beïnvloedt de hoge pH ook schimmels als echte meeldauw en Botrytis. Deze kunnen niet of minder goed leven in een pH van 12. Cuprum en ManZincum Voeg 250 ml Cuprum/ha + 750 ml ManZincum/ha toe. De partikels in de micro-koper (Cuprum), micro-mangaan en micro-zink (ManZincum) hebben een positieve elektrische lading. Deze lading zorgt ervoor dat de partikels aan de negatief geladen bladeren blijven plakken als kleine magneetjes.

Lees verder »

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top