18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Nationaal Horti Symposium

Nationaal Horti Symposium

Het debuut van het Nationaal Horti Symposium was een succes, waarbij de Nederlandse glastuinbouwsector zichzelf kritisch onder de loep nam te midden van politieke uitdagingen. Onder leiding van moderator Dick Veerman, stelde burgemeester Bouke Arends cruciale vragen over de positie van de sector in ons nationaal inkomen en de wereldwijde voedselvoorziening.

Met een divers panel van key note sprekers, waaronder Puck van Holsteijn, Remco de Boer en André Hoogendijk, werd het belang van de sector benadrukt en opgeroepen tot meer begrip en samenwerking. Tiffany Tsui bracht een internationaal perspectief in, waarbij ze benadrukte dat vertrouwen en samenwerking essentieel zijn voor de veerkracht van de sector.

Lucas van't Hof - Head of Cluster Agri & Horti

"Tijdens het Nationaal Horti Symposium gaan we met elkaar in discussie over welke uitdagingen er zijn, welke oplossingen we kunnen verzinnen en welke nieuwe strategieën er ontwikkeld moeten worden voor de toekomst."

Dick Veerman
Foodlog

Bouke Arends
Burgemeester Westland

Puck van Holsteijn
World Horti Center

Remco de Boer
Studio Energie

André Hoogendijk
BO Akkerbouw

Tiffany Tsui
Springtide Strategy

Opname Nationaal Horti Symposium

Het Nationaal Horti Symposium stond op 6 maart 2024 in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector. Tijdens het Symposium werd er op een prikkelende en interactieve manier ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de sector: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op?

Dick Veerman, oprichter van Foodlog, trad op als dagvoorzitter. Onderzoeker Remco de Boer van Studio Energie praatte ons bij over energie en het klimaat. Bouke Arends, burgemeester van gemeente Westland, lichtte de rol toe van lokale overheden. Tevens gaf Puck Van Holsteijn, CEO van het World Horti Center, een kijkje in haar visie op de toekomst. Tiffany Tsui van Springtide Strategy bracht als buitenstaander internationaal perspectief in.

Bekijk de opname van het symposium hier terug.

Scroll naar top