18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Het Uitgangsmaterialenpaviljoen

Uitgangsmaterialen is een van de drie hoofdthema’s die centraal staan tijdens HortiContact 2024. Uitgangsmaterialen vormen de basis voor de glastuinbouwsector. Ze spelen een cruciale rol in de groei van gewassen en hebben een directe invloed op de kwaliteit en kwantiteit van de opbrengst. Het Uitgangsmaterialenpaviljoen brengt exposanten en bezoekers samen die geïnteresseerd zijn in zaden, stekken, substraten, meststoffen, en meer. Een bezoek aan het Uitgangsmaterialenpaviljoen tijdens dé vakbeurs voor de Nederlandse glastuinbouwsector biedt de mogelijkheid om je te laten informeren over producten en expertise van professionals.

Exposanten Uitgangsmaterialenpaviljoen

Kom langs op de stand van Handelskwekerij Ibes (stand A225). Al sinds 1932 actief in de teelt en handel van potplanten, experimenteert het bedrijf met het veredelen van diverse plantensoorten. Nu behoort het tot de grootste Tillandsia-importeurs van Nederland. Syngenta Seeds (stand A218), gespecialiseerd in gewasbescherming en zaden, is een cruciale speler op de markt. Plantenkwekerij Jongerius (stand A227) in Houten is al jarenlang actief in de opkweek van biologische groenteplanten. Met specialisatie in groenteplanten voor zowel glas- als vollegrondsteelt, biedt deze kwekerij hoogwaardige producten. Artechno (stand A220) biedt oplossingen voor het verticaal groeien van eigen stekmateriaal voor de glastuinbouwer. Bio wondermiddel (stand A219) is gespecialiseerd in het importeren van organische meststoffen om oplossingen te bieden voor basisproblemen in de landbouw.

Artechno Growsystems

Artechno Growsystems is een engineeringsbedrijf dat turnkey Vertical Farming oplossingen ontwikkelt en fabriceert. Ze biedt geautomatiseerde oplossingen voor de productie van diverse groenten en sierteeltproducten, van zaadje of stek tot verpakt eindproduct. De visie van het bedrijf is dat iedereen, waar dan ook ter wereld, een teler kan zijn van gezonde groenten en mooie planten, dicht bij de consument en op een duurzame en winstgevende manier. 

Peter Hulsbos - Lely Sphere

Tijdens ons bezoek aan melkveehouder Peter Hulsbos vertelde hij over de recente installatie van zijn Lely Sphere. Dit geavanceerde systeem scheidt drie waardevolle mineralenstromen: kaliumrijke urine, organische stikstof en fosfaat uit vaste mest, en hoogwaardige minerale stikstof uit de aangezuurde oplossing van het filtersysteem.

Gert van Adrichem - Lely Sphere

Melkveehouder Gert van Adrichem neemt ons mee in hoe de drie waardevolle mineralenstromen worden toegepast op het bedrijf en de impact hiervan. Ook vertelt hij waarom hij twee jaar geleden voor de Lely Sphere heeft gekozen, hoe het installatieproces is verlopen en wat de impact van de Lely Sphere op zijn melkveehouderij is.

Scroll naar top