Innovatie Award 2021

HortiContact Innovatie Award 2021

De sector kent veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Daarom willen wij graag een podium bieden aan bedrijven met indrukwekkende innovaties.

Omdat vakbeurs HortiContact niet heeft plaatsgevonden in 2021 vond de HortiContact Innovatie Award 2021 plaats op 1 juni in de Evenementenhal Gorinchem. Hier is de Innovatie Award uitgereikt aan de ‘Innovator’ van het jaar. 

HortiContact Innovatie Award 2021

Uitreiking HortiContact Innovatie Award 2021

Op dinsdag 1 juni 2021 is bekend gemaakt wie zich de ‘Innovator’ van het jaar mag noemen.

Deelnemers die kans hebben gemaakt op de award zijn exposanten van HortiContact. De onafhankelijke juryleden hebben de drie genomineerden bepaald in aanloop naar het evenement en hebben tijdens de uitreiking een winnaar gekozen. De uitreiking van de HortiContact Innovatie Award 2021 was ‘live’ te zien op dinsdag 1 juni 14.00 uur, de uitzending is hier ook terug te zien hieronder.

VAN IPEREN WINT HORTICONTACT INNOVATIE AWARD 2021

GORINCHEM – Van Iperen heeft met haar GreenSwitch proces de HortiContact Innovatie Award 2021 gewonnen. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Westmaas bleef daarmee de andere twee genomineerden AgroEnergy en Koppert Biological Systems voor. De uitreiking van de HortiContact Innovatie Award was op Next Level in Evenementenhal Gorinchem en was live te volgen via een livestream. De livestream is terug te zien op https://www.horticontact.nl/livestream-innovatie-award-2021.

Het GreenSwitch proces van van Iperen is een duurzaam, nagenoeg CO2 neutraal productieproces op basis van de Pure Green technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong. De stikstof is hierbij afkomstig uit dierlijke mest. Ammoniak uit drijfmest wordt verwerkt tot organische nitraatmeststoffen. “Als Van Iperen Groep met de Green Switch innovatie zijn we super blij en trots met de HortiContact Innovatie Award 2021. We kijken als Van Iperen erg uit naar de volgende editie van HortiContact in 2022”, zeggen Marc van Oers en Eric Watzeels namens Van Iperen. 

“We hadden in totaal 13 fantastische innovaties ontvangen uit de glastuinbouwsector. Dat bewijst maar weer eens dat deze sector ook voorop loopt qua duurzame ontwikkelingen. Daar zijn de innovaties van Van Iperen, evenals die van AgroEnergy en Koppert Biological Systems prachtige voorbeelden van. Het is jammer dat we deze award afgelopen februari niet op de beursvloer konden uitreiken vanwege corona. Maar inmiddels ziet de toekomst voor de evenementensector er zeer positief uit. Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat we in 2022 de eerstvolgende award weer traditiegetrouw mogen uitreiken op de beursvloer van HortiContact”, aldus Lucas van’t Hof, Head of Cluster van HortiContact.

NOMINATIES

GreenSwitch | Van Iperen

BiedOptimaal Intraday | AgroEnergy

Logo_BiedOptimaal_Intraday_grijs_pay-off

Spidex Vital | Koppert Biological Systems

Spidex-Vital_Koppert-Biological-Systems-15

DEELNEMERS

JURYLEDEN

Erik Pekkeriet -
WUR

Erik Pekkeriet is sinds 2002 manager bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk, toonaangevend onderzoeksinstituut voor de internationale glastuinbouw. Eerder werkte hij bij Philips en LTO Glaskracht Nederland.

Quincy von Bannisseht - Glastuinbouw Nederland

Per 1 juli is Quincy von Bannisseht gestart als strategisch manager bij Glastuinbouw Nederland. De afgelopen 24 jaar was Quincy actief in vakbladjournalistiek.

Pieternel van Velden -
Vakblad Onder Glas

Per 1 september 2020 is Pieternel van Velden de hoofdredactie van vakblad Onder Glas en de Engelstalige titel In Greenhouses. Pieternel is haar hele loopbaan actief in de tuinbouw; vanaf 1988 als journalist voor meerdere titels.

Maurice Wubben - Juryvoorzitter

Innoveren & verbinden als ketenkenner, met marketingcommunicatie & organisatie als tools in de groente- en fruitsector.