18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Innovatieawards 2023

HortiContact Innovatie Award

De Nederlandse glastuinbouwsector loopt tegen verschillende uitdagingen aan, daarom is het belangrijk dat deze sector blijft innoveren. HortiContact wil innovaties binnen de sector een podium bieden, daarom hebben wij de HortiContact innovatie Award geïntroduceerd. Inmiddels is de Innovatie Award een vast onderdeel van HortiContact geworden, waarmee de innovaties uit de sector het podium krijgen dat ze verdienen.

Tijdens de afgelopen editie waren alle innovaties te bekijken in de Tunnel van de Toekomst. Voorafgaand aan de beurs kon er online gestemd worden op de innovaties en daarnaast konden bezoekers tijdens de beurs stemmen met behulp van hun Smart Badge. De innovatie met de meeste stemmen ontving de publieksprijs.

Hebben jullie een innovatief product of concept gelanceerd of staat dat gepland in aanloop naar HortiContact? Meld jullie innovatie dan nu aan voor de Innovatie Award 2024. Meer weten? Contacteer marketeer Linn van Dijk.

Benfried winnaar HortiContact Innovatie Award 2023

In 2023 heeft Benfried de Innovatie Award gewonnen met de innovatie: Trissolcus Basalis.

Afgelopen jaar heeft dit product een unieke toelating gekregen in NL ter bestrijding van de Nezara in verschillende teelten. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Wij feliciteren Benfried met het winnen van de HortiContact Innovatie Award publieksprijs, proficiat! In de aanloop naar de beurs werd er massaal gestemd op de website van HortiContact en tijdens de beurs in de Tunnel van de Toekomst. Geweldig om te zien hoe er geïnnoveerd wordt in de glastuinbouwsector, waarmee de sector zich voorbereidt op de toekomst.

Benfried BV - Trissolcus Basalis

Afgelopen jaar heeft dit product een unieke toelating gekregen in NL ter bestrijding van de Nezara wants in verschillende teelten. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Koppert - Nezapar

Koppert heeft met succes commerciële hoeveelheden van de sluipwesp Trissolcus basalis gekweekt, die effectieve resultaten hebben laten zien bij de preventieve en licht curatieve bestrijding van de zuidelijke groene stinkwants Nezara viridula.​

Hendic BV / DL Plastics BV - Delaflex

Hendic heeft als eerste en enige folie leverancier een Food-Grade en drinkwater certificaat gekregen op de DelafleX. Dit is uniek aangezien er bij de huidige folie materialen alle certificaten zijn ingetrokken vanwege blijkt dat er toch giftige stoffen kunnen uittreden bij de gebruikte PVC soorten. DelafleX is op dit moment het enige liner materiaal dat Food-Grade en drinkwater gecertificeerd is.

Food Autonomy - Ledfan Greenhouse Toplight

Het enige armatuur met meerkanaals draadloos regelsysteem en onafhankelijk regelbare ingebouwde ventilatoren. Levert besparingen op verlichtings- en verwarmingskosten door gebruik te maken van het warmteverlies met gecontroleerde ventilatoren. Bij 50% gedimd kan het rendement oplopen tot 4 µmol/J.

Urinebank.nl - Koeienurine als natuurlijke meststof

Planten bemesten met urine-het vloeibare goud van de koe. Voor melkvee- én kwekerijsector een vruchtbare toekomst! De urine wordt bij kwekerijen als plantvoeding ingezet. Door de natuurlijke meststof te gebruiken kweken we op een duurzame manier planten.

Lensli - Duurzaamheid Classificatie

Met de duurzaamheid classificering van Lensli hebben klanten altijd inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Met deze classificering stuurt Lensli niet alleen op CO2 en veenvrij, maar wordt er bovendien gekeken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

Benfried BV - Trissolcus Basalis

Afgelopen jaar heeft dit product een unieke toelating gekregen in NL ter bestrijding van de Nezara wants in verschillende teelten. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Signify - Philips Greenpower led toplighting force dynamic

De nieuwe Philips GreenPower LED toplighting force dynamic is de ideale lamp voor telers die op zoek zijn naar flexibiliteit. Met deze module heeft de teler de optie het volledige vermogen van de module te gebruiken voor maximaal PAR-licht, ofwel een gedeelte hiervan te gebruiken voor 250 μmol/s verrood.

Sorma group - Vol automatische (trostomaten) combinatie weger

Binnen de Sorma Group is de CP810 VW tros tomaten combinatie weger ontwikkeld, waarmee bedrijven veel arbeid kunnen besparen in de pak hal, ruimte kunnen besparen in de pak hal en ook een beter gewicht kunnen maken in de verpakking.​

Jenbacher - Jenbacher WKK

Jenbacher WKK is klaar voor waterstof. De eerste motoren op waterstof worden medio 2023 in Nederland geinstalleerd, een unicum in de wereld. De waterstof motoren zullen ook toepasbaar zijn in de glastuinbouw op 100% waterstof of als mengbedrijf.

Breng hier je stem uit op jouw favoriete innovatie

Scroll naar top