NomiNATIES INNOVATIE AWARD BEKEND

De genomineerden voor de Innovatie Award HortiContact 2020 zijn bekend. Onderstaande innovaties (in willekeurige volgorde) zijn gekozen voor een onafhankelijke jury en maken kans om dinsdag 18 februari om 14.00 uur in de wacht te slepen. De uitreiking vindt plaats in het Kennistheater Next Level.

Ridder – NoNa+

NoNa+ van Ridder is de eerste kostenefficiënte oplossing voor natriumverwijdering in de industrie die schadelijke natriumgehaltes uit het afvalwater verwijderd. Dankzij een unieke combinatie van selectieve membranen en elektrodialysetechnologie wordt emissievrije teelt mogelijk. Het innovatieve systeem minimaliseert verlies van dure meststoffen en maakt het mogelijk om natrium te verwijderen zonder andere mineralen toe te voegen.

Van der Ende Groep – Airmix model G

Het doel van de Airmix-installatie van Van der Ende Groep is te zorgen voor een optimaal kasklimaat. Dankzij modulerende kleppen is het systeem in staat om de juiste mix van koude en warme lucht in de kas te brengen. Hierdoor is het mogelijk om een gesloten schermdoek te kunnen ventileren en ontvochtigen. Airmix model G is onder andere geschikt voor sierteelt, groenteteelt en medicinale cannabis.

Philips – GreenPower LED toplighting compact

De Philips GreenPower LED toplighting compact maakt het mogelijk om eenvoudig van HPS- naar LED-verlichting te schakelen, terwijl gebruik gemaakt wordt van de bestaande HPS opstelling en tralieconstructie. Het systeem levert dezelfde lichtopbrengst, maar verbruikt 40% minder stroom.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top