HortiContact 2020 lanceert nieuw themaplein: KAS2030 News Lounge

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs lanceert op Nederlands grootste glastuinbouwbeurs HortiContact een nieuw themaplein: KAS2030 NEWS Lounge. Hiervoor wordt een paviljoen van bijna 300m2 ingericht op de volledig vernieuwde bovenverdieping Next Level van Evenementenhal Gorinchem. Deze nieuwe beurshal zorgt ervoor dat HortiContact uitbreidt met maar liefst 6.000m2. Voor het initiatief KAS2030 NEWS Lounge slaat Easyfairs de handen ineen met WUR Glastuinbouw, Maurice Wubben en Horti Holland Media.

Op het paviljoen KAS2030 NEWS Lounge ligt de focus op de toekomst, zoals fossielvrij telen in een autonome kas. “Het jaar 2030 lijkt nog ver weg, maar is eerder dichtbij dan je denkt. Daarom bieden we de bezoekende telers en kwekers een uniek inkijkje in de toekomst van de glastuinbouw”, zegt Mariëlle Schonewille namens Easyfairs. Onder leiding van moderator Maurice Wubben worden iedere dag vier informerende en interactieve debatten gevoerd en vinden pod-cast opnames plaats onder leiding van Horti Holland Media, die gelijktijdig live worden uitgezonden op de tuinbouwzender Paprika Tasty Radio.

Onderwerpen zoals telen zonder pesticiden, toekomstige energievoorziening en robotisering in de tuinbouw komen hierbij aan bod. Ook wordt binnen het programma ‘KAS2030 NEWS Lounge’ ruimte gemaakt voor pitchpresentaties van horti start-ups. Alles onder het genot van gezonde culinaire hapjes en drankjes, bereid door Easyfairs’ topchef Hans Lieverse. Bedrijven en organisaties die willen deelnemen aan de KAS2030 NEWS Lounge kunnen hiervoor contact opnemen met Ceoray Rozenboom van Easyfairs.

KAS2030 NEWS Lounge is één van de vele nieuwe initiatieven op HortiContact 2020. Schonewille: “We willen echt Next Level gaan door middel van nieuwe initiatieven. Op de bovenverdieping vinden bezoekers de themagebieden: Cannabis, Interne of Things, Innovatiezone en KAS2030 NEWS Lounge. De themagebieden Soft Fruit en HortiPackaging zijn op de begane grond te bezoeken. Met al deze initiatieven beogen we de bezoeker meer centraal te stellen en leggen we meer focus op kennisoverdracht, naast het al bestaande netwerken.”

Praktische informatie HortiContact 2020

De zeventiende editie van HortiContact is op 18, 19 en 20 februari 2020. Al meer dan 16 jaar vormt HortiContact de Nederlandse trots van de glastuinbouw met gemiddeld 450 exposanten en meer dan 14.000 bezoekers. Voor bezoekers zal HortiContact dit jaar vernieuwend zijn, vanwege de speelsere indeling van de beursvloer en de uitbreiding en toevoeging van thema’s naar de volledig vernieuwde bovenverdieping. HortiContact is te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Next Level verdieping roltrap

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top