18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Glastuinbouwbeurs HortiContact 2023 bezocht door meer dan 8.000 professionals

GORINCHEM – De glastuinbouwvakbeurs HortiContact is op 14, 15 en 16 februari succesvol verlopen, zo meldt beursorganisator Easyfairs. Meer dan 8.000 professionals kwamen op HortiContact in Evenementenhal Gorinchem af, dat zijn er zo’n 2.000 meer dan vorig jaar toen de beurs door verplaatsingen eenmalig plaatsvond in mei. Ook zamelde de beursorganisatie geld in voor Giro555 en dat bracht ruim €2.500 op.

“Het waren drie geslaagde beursdagen, waarbij iedereen erg blij was dat de beurs sinds 2020 voor het eerst weer plaatsvond op de vertrouwde datum. Er presenteerden zich zo’n 300 exposanten en er werd veel aandacht besteed aan innovaties met als hoogtepunt de uitreiking van de HortiContact Innovatie Award. In totaal kregen 9 genomineerde innovaties een speciale plek in de Tunnel van de Toekomst”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisatie Easyfairs.

In de Tunnel van de Toekomst kon op alle drie de beursdagen gestemd worden op één van de genomineerde innovaties. De Top 3 werd tijdens de laatste beursdag in de schijnwerpers gezet op het podium, deze bestond uit Urinebank.nl met koeienurine als natuurlijke meststof, Koppert met Nezapar en Benfried BV met Trissolcus Basalis. De grote winnaar werd Benfried BV. In het afgelopen jaar heeft het product Trissolcus Basalis een unieke toelating gekregen in Nederland ter bestrijding van de Nezara wants in verschillende teelten. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Naast een goedgevulde beursvloer met 300 exposanten, was er ook een omvangrijk programma voor bezoekers samengesteld. Elke dag waren er kennissessies bij te wonen op De Lounge in samenwerking met Holland Hortimedia en Maurice Wubben. Op de tweede beursdag (woensdag 15 februari) was de Werken en Leren Tour. De hbo school Inholland kwam met ruim 70 studenten naar HortiContact. Tijdens deze dag gingen de studenten langs zes bedrijven: Grodan, Nitea IT Solutions, Stolze, Van Iperen, Kubo en Koppert Nederland om te praten over de glastuinbouwsector.

Ook zette de beursorganisatie zich op de woensdag in voor de speciale Giro555 actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. “Voor alle exposanten die zich dinsdag en woensdag ingeschreven voor HortiContact 2024, hebben wij een bedrag gedoneerd. Uiteindelijk hebben we €2.550 gedoneerd aan het goede doel”, besluit Van’t Hof.

In verband met Fruit Logistica, Carnaval en de vakantieperiode vindt de volgende editie van HortiContact plaats op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 maart 2024 in Evenementenhal Gorinchem.

Seijbel Photography-3241
Seijbel Photography-3354
Seijbel Photography-3387

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top