5, 6 & 7 maart 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Exposant aan het woord: Certifeye

Certifeye, het online platform voor certificaat-, document- en databeheer. Met geautomatiseerde processen voor de uitwisseling van certificaten, labresultaten, vragenlijsten en andere belangrijke documenten tussen klanten en leveranciers, legt Certifeye de focus op transparantie door keten heen vanuit het streven naar verduurzaming. We spraken met Marlies Verbruggen, Sales Manager van Certifeye, om meer inzicht te krijgen in hun aanpak en toekomstplannen.

Certifeye richt zich op de gehele toeleveringsketen, van producenten tot aan retailers. Ze geloven dat elke schakel in de keten van belang is voor een succesvolle samenwerking en het streven naar verduurzaming. Het platform van Certifeye biedt verschillende opties voor alle partijen in de keten. Producenten kunnen gebruikmaken van de gratis Certifeye Wallet om hun certificaat- en documentmanagement te vergemakkelijken. Binnenkort zullen er upgrades beschikbaar zijn naar de Wallet Pro met extra automatiseringsfunctionaliteiten. Handelsbedrijven en kwekersverenigingen kunnen profiteren van de Business Licentie, waarmee zij inzicht krijgen in de nalevingsstatus van (potentiële) toeleveranciers en deze data op diverse manieren kunnen beheren.

Wat Certifeye onderscheidt in de markt is hun onafhankelijke positie. Ze bieden een eenvoudige, maar volledig beveiligde manier om gegevens te delen met handelspartners. De eigenaar van de data behoudt altijd de controle en het platform geeft pas toegang tot de gewenste informatie na goedkeuring van die eigenaar. Certifeye heeft al een stevige positie in de agrarische sector en is vastbesloten deze uit te breiden. Ze zijn momenteel bezig met pilots rondom het delen van data op het gebied van footprints, waarmee zij de uitwisseling van gegevens tussen alle partijen in de keten willen automatiseren.

Innovaties

De ontwikkelaars van Certifeye zijn druk bezig met Certif-AI, waarbij ze Artificial Intelligence inzetten om data te structureren. Certifeye is van mening dat AI gaat helpen bij het structureren van data. “Standaardiseren is namelijk maar tot op bepaalde hoogte mogelijk, omdat de één de ene tool gebruikt voor de administratie en de ander weer een andere”, zegt Marlies. AI kan helpen om data die de gebruiker ontvangt op een consistente manier te structureren. Daarmee hoef je niet eindeloos met partijen te overleggen hoe iets aangeleverd moet worden. De techniek is in staat om binnengekomen informatie te vertalen naar een eenheid op basis waarvan je rapportages kunt maken.

HortiContact 2023 en Toekomstige Deelnames

“De deelname van Certifeye aan HortiContact 2023 was een groot succes en wij zijn zeker aanwezig op HortiContact 2024,” geeft Marlies aan. In de dynamische wereld van certificatie en duurzaamheid is het voor hen cruciaal om continu op de hoogte te zijn van wat er speelt onder de gebruikers. Gesprekken met relaties tijdens HortiContact zijn dan een fijne aanvulling op de reguliere contactmomenten die zij met hun klanten hebben. “Naast de producenten en handelaren, wordt HortiContact ook bezocht door partijen die zich richten op vraagstukken rondom het productieproces. Denk hierbij aan experts die zich bezighouden met duurzaamheid en op zoek zijn naar organisaties om mee samen te werken. Dat leidt natuurlijk tot enorm inspirerende gesprekken waarbij je elke keer weer onder de indruk bent over hoe snel de wereld van tuinbouw ontwikkelt en hoe wij met z’n allen meebewegen,” aldus Marlies.

Vanaf mei 2023 is het ook mogelijk om de “Declaration Footprint Calculation” in de Certifeye Wallet te plaatsen. Dit is een declaratie waarin de totale voetafdruk van het productieproces van een organisatie berekend is. Certifeye hoopt dat deze ontwikkeling, en de stappen die zij in de komende maanden zullen zetten in duurzaamheid, ervoor zullen zorgen dat de transparantie en samenwerking door de toeleveringsketen heen toeneemt. Het resultaat van deze stappen zullen zij dan ook presenteren tijdens hun deelname aan HortiContact 2024.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top