VAN IPEREN WINT HORTICONTACT INNOVATIE AWARD 2021

GORINCHEM – Van Iperen heeft met haar GreenSwitch proces de HortiContact Innovatie Award 2021 gewonnen. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Westmaas bleef daarmee de andere twee genomineerden AgroEnergy en Koppert Biological Systems voor. De uitreiking van de HortiContact Innovatie Award was op Next Level in Evenementenhal Gorinchem en was live te volgen via een livestream. De livestream is terug te zien op https://www.horticontact.nl/livestream-innovatie-award-2021.

Het GreenSwitch proces van van Iperen is een duurzaam, nagenoeg CO2 neutraal productieproces op basis van de Pure Green technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong. De stikstof is hierbij afkomstig uit dierlijke mest. Ammoniak uit drijfmest wordt verwerkt tot organische nitraatmeststoffen. “Als Van Iperen Groep met de Green Switch innovatie zijn we super blij en trots met de HortiContact Innovatie Award 2021. We kijken als Van Iperen erg uit naar de volgende editie van HortiContact in 2022”, zeggen Marc van Oers en Eric Watzeels namens Van Iperen. 

“We hadden in totaal 13 fantastische innovaties ontvangen uit de glastuinbouwsector. Dat bewijst maar weer eens dat deze sector ook voorop loopt qua duurzame ontwikkelingen. Daar zijn de innovaties van Van Iperen, evenals die van AgroEnergy en Koppert Biological Systems prachtige voorbeelden van. Het is jammer dat we deze award afgelopen februari niet op de beursvloer konden uitreiken vanwege corona. Maar inmiddels ziet de toekomst voor de evenementensector er zeer positief uit. Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat we in 2022 de eerstvolgende award weer traditiegetrouw mogen uitreiken op de beursvloer van HortiContact”, aldus Lucas van’t Hof, Head of Cluster van HortiContact.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top