18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Steunbetuiging landelijke actiedag

De minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, heeft op vrijdag 10 juni haar plannen gepubliceerd om te komen tot reductie van stikstof. HortiContact twijfelt eraan of de gekozen maatregelen de juiste oplossing zijn: Zijn de aangekondigde plannen gebaseerd op juiste feiten? Leveren de aangekondigde plannen het beoogde resultaat? Wat betekenen de plannen voor de toekomst van de glas- en tuinbouwsector? Wat zijn de gevolgen voor voedselzekerheid en het landelijke gebied?

De afgelopen jaren heeft de agrarische sector continu daadkrachtig geïnnoveerd en zich steeds verder verduurzaamd. De Nederlandse sector is internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid, de footprint behoort tot de kleinste in de wereld. Of het op grote schaal opkopen van boerenbedrijven de oplossing is, trekken wij ten zeerste in twijfel. Zeker ook omdat de sector heeft bewezen dat innovaties werken. Wij begrijpen dan ook niet dat de overheid het spoor van innoveren en investeren stelselmatig frustreert en zich vooral richt op opkoop van boerenbedrijven.

HortiContact steunt de landelijke actiedag op 22 juni 2022 en doet een dringend beroep op de provinciale besturen om de dialoog aan te gaan mèt de sector en samen mèt de sector aan de slag te gaan met plannen die bijdragen aan de natuur en perspectief bieden voor een vitale agrarische sector, voordat er schade ontstaat die onherstelbaar is.

Wil je de actie ook steunen? Kom dan 22 juni naar de landelijke actiedag.

Datum: 22 juni 2022
Aanvang: programma: 12.00 uur
Locatie: Heetkamperweg 25 Stroe


Bekijk het programma hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top