Voorkom teeltschade met ScoutCam

ScoutCam is een digitale scout-oplossing om plaagdruk te meten. Zo wordt populatiegroei van plagen in de kas sneller opgemerkt en kan economische schade voorkomen worden. Monitor de plaagontwikkeling in de app en grijp gericht in.

Verbeterd inzicht

ScoutCam telt en analyseert vang- en signaalplaten automatisch. De camera’s van ScoutCam zijn nauwkeuriger dan het menselijk oog. Je stelt zelf de normen voor een waarschuwing in op de applicatie en ScoutCam doet de rest. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie en het gebruiksvriendelijke dashboard, heb je als teler sneller en beter inzicht én overzicht.

Plaagdruk in beeld

Bekijk en vergelijk de tellingen per dag, week of maand. Ontvang een waarschuwing wanneer de plaagdruk toeneemt. Door de overzichtsweergave per pad-pootcombinatie, zie je waar plaagdruk ontstaat en zet je bestrijding gericht in. Met de module Witte vlieg is de camera direct inzetbaar in onder andere de tomatenteelt.

In de praktijk

Een basisset bestaat uit een vaste camera voor strategische locaties en een mobiele camera om alle (tel)platen te scouten. De apparatuur werkt volledig autonoom op zonne-energie en zendt de verzamelde data naar het dashboard. De mobiele camera bevestig je bijvoorbeeld op de buisrailwagen. Hiermee kan iedere medewerker betrouwbaar scouten.

Bezoek Plantfellow op Horticontact

ScoutCam is een product van Plantfellow en wordt gepresenteerd op Horticontact 2022. Bezoek Plantfellow op stand i-148 voor een demonstratie. ScoutCam is een product van Plantfellow dat rechtstreeks aan telers geleverd wordt. Eerder ontwikkelde Plantfellow AutoPheno, een intelligent systeem voor de automatische registratie van gewaskenmerken voor onder meer R&D onderzoekers in klimaatcellen.

High-tech producten voor de glastuinbouw

Plantfellow, een zusterbedrijf van Sobolt B.V., streeft naar verhoogde oogstopbrengst in de high-tech voedselproductie, met data-gedreven producten en diensten. De focus ligt op de glastuinbouw. Samen met partners maakt Plantfellow duurzame oplossingen toegankelijk voor telers, kwekers en onderzoekers.

“Sobolt werkt al jaren aan het monitoren van groene daken in steden, habitats en het inspecteren van bomen. Met Plantfellow gaan we nu ‘naar binnen’ en ontwikkelen we diensten die bijdragen aan ‘meer voedsel met minder middelen’,” aldus productowner Jasper van der Auweraert.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top