Interview – ROLAND LOUWSMA (LOUWSON ENERGY)

Roland Louwsma – LouwSon Energy

“Natuurlijk leveren we  graag nieuwe installaties, maar een gereviseerde gebruikte  installatie voldoet vaak ook uitstekend. Het gaat om behoorlijke investeringen en we kijken naar wat het beste bij de teler, zijn toekomstvisie  en zijn bedrijf past”

 

Afhankelijkheid van externe energie voorziening zorgt voor instabiliteit. Het is belangrijk dat kwekers en telers controle krijgen over hun eigen energievoorziening en zo weerbaar worden tegen stijgende energieprijzen en eigen CO2 productie kan zeer aantrekkelijk zijn.” vertelt managing director Roland Louwsma.  Louwson Energy presenteert daarom tijdens HortiContact een selectie betaalbare WKK’s. Het portfolio van het bedrijf omvat toonaangevende merken als MAN, Liebherr en Scania, variërend van 100kW tot 1MW+ motoren.   De motoren hebben een gemiddelde terugverdientijd van twee jaar.. Het aanbod bestaat uit zowel nieuwe als gebruikte motoren, waarbij er ook lease-opties zijn.  “Natuurlijk leveren we  graag nieuwe installaties, maar een gereviseerde gebruikte  installatie voldoet vaak ook uitstekend. Het gaat om behoorlijke investeringen en we kijken naar wat het beste bij de teler, zijn toekomstvisie  en zijn bedrijf past”, aldus Louwsma.

Flexibiliteit behouden richting telers en inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Het Nederlandse LouwSon Energy levert gasmotoren, gasgeneratorsets en SCR systemen voor de tuinbouw, landbouw, biogas, LNG en vergassingsector, heeft een eigen vestiging in de UK en is daarnaast zeer actief in Duitsland. Waar het onder andere betrokken is bij grote biogasprojecten.  Het bedrijf blijft groeien, maar voor  Louwsma is het cruciaal om flexibiliteit te behouden. “ We kunnen nu voor telers en kweker altijd wel een goede betaalbare oplossing vinden. Daarnaast willen we ook snel blijven kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. We richten ons op de toekomst en zijn nu bijvoorbeeld ook zeer actief op het gebied van syngas en waterstof”, aldus Louwsma.

Nederlandse glastuinbouw ook in de toekomst een voorbeeld voor de rest van de wereld

Louwsma studeerde HTS-autotechniek en startte LouwSon Energy in 2017 na eerst ruim 10 jaar  als ontwikkelaar en  projectbegeleider van elektronische besturings- en bewakingssystemen voor Industriële gasmotoren te hebben gewerkt. De glastuinbouw was voor Louwsma vanaf het begin een van de focusgebieden.: “Het is een prachtige markt. Nederlandse telers en kwekers zijn koploper in het efficiënt produceren van voedsel. Met onze innovatiekracht kunnen we erin slagen om reststromen goed te benutten en de mineralenkringloop te sluiten. De huidige situatie zorgt weer voor versnelde innovatie. We kunnen een voorbeeld voor de rest van de wereld blijven door zowel intensief als duurzaam te produceren”.

LouwSon Energy is tijdens HortiContact 2022 te vinden op stand M141

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top