HortiContact 2022 bezocht door ruim 6.000 (glas)tuinbouwprofessionals

GORINCHEM – De glastuinbouwbeurs HortiContact is op 10, 11 en 12 mei in Evenementenhal Gorinchem bezocht door meer dan 6.000 (glas)tuinbouwprofessionals. In totaal presenteerden zich 311 exposanten op HortiContact 2022. Door de welbekende coronaperiode kon HortiContact in 2021 niet doorgaan. Ook deze editie stond aanvankelijk gepland voor februari, maar moest destijds verplaatst worden. “We zijn vooral erg blij dat we de sector weer een contactmoment hebben kunnen bieden na twee jaar”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

De eerste dag begon direct feestelijk met de uitreiking van de Innovatie Award met Broekhof als grote winnaar met haar innovatieve product Recy 100 folie. Naast het innovatieve product was ook de ketensamenwerking die Broekhof toepast doorslaggevend voor de jury. In totaal waren er 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Verder waren er elke ochtend voorafgaand aan de beursdagen van HortiContact 2022 inspirerende ochtendsessies met Wageningen University & Research. Op de woensdag was er ook een inspirerende bijeenkomst over ‘Slim en rendabel naar emissieneutrale plantaardige en dierlijke productie’.

Verder was op de tweede beursdag (woensdag 12 mei) de studentendag en dit was opnieuw een groot succes. “We kijken met een positief gevoel terug op deze editie die meerdere keren verplaatst moest worden. Het was voor de sector niet een ideale datum, maar dankzij de verplaatsing naar mei was er toch eindelijk weer een vertrouwd contactmoment na twee jaar. De volgende editie van HortiContact vindt weer plaats op de vertrouwde datum in februari. Om precies te zijn: 14, 15 en 16 februari 2023”, aldus Van’t Hof.

Bij het sluiten van de beurs maakte beursorganisator Easyfairs bekend dat de Dag van de Tuinbouw terugkeert op 13 oktober 2022. Dit is een initiatief van HortiContact en Goedemorgen dat wordt ondersteund door KAS Magazine en Paprika Tasty Radio. Het doel van de Dag van de Tuinbouw is het op de kaart zetten van de Nederlandse tuinbouwsector aan de hand van actuele horti-thema’s als de toekomst van de tuinbouw, circulariteit, daglichtloos telen en autonoom telen, maar natuurlijk staan ook de mensen die actief zijn in de sector centraal. Hoe de Dag van de Tuinbouw dit jaar wordt ingevuld, wordt later bekend gemaakt.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top