Glastuinbouwbeurs HortiContact 2022 staat in startblokken

GORINCHEM – De deuren van de glastuinbouwbeurs HortiContact gaan na een jaar overgeslagen te hebben volgende week eindelijk weer open in Evenementenhal Gorinchem. Nieuw dit jaar is De Lounge, een centrale plek op de beursvloer waar elk uur inspirerende sessies worden gehouden. Verder wordt op de eerste beursdag de Innovatie Awards uitgereikt en is er op de tweede beursdag (woensdag 11 mei) een Studentendag. Daarnaast is op HortiContact 2022 veel te vinden op het gebied van duurzaamheid.

Dit jaar ligt de focus van HortiContact onder meer op het gebied van duurzaamheid. Diverse exposanten presenteren hun producten en diensten met betrekking tot duurzaamheid. Van Iperen introduceert Mijn Scouting, een handige web- en app-applicatie waarmee telers zelf kunnen scouten en monitoring en Plantfellow presenteert ScoutCam, een digitale scout-oplossing om plaagdruk te meten. Zo wordt populatiegroei van plagen in de kassen sneller opgemerkt en kan economische schade voorkomen worden. Exposant Plantics dat zich met name richt op de productie en ontwikkeling van bioharsen en duurzame materialen presenteert een nieuwe lijn van duurzame kweekpotten. Tijdens een bezoek aan HortiContact 2022 ervaren bezoekers dat diverse exposanten producten presenteren met betrekking tot duurzaamheid.

Op de eerste beursdag wordt de winnaar van de HortiContact Innovation Award 2022 bekend gemaakt. De drie genomineerden zijn Signify, Broekhof Verpakkingen BV en PATS-drones. De uitreiking is om 14.30 uur in De Lounge. Op de tweede beursdag (woensdag 11 mei) van HortiContact begint om 12.00 uur de Studentendag Werken en Leren Tour in samenwerking met KAS Magazine met een lunch in de Lounge. Vervolgens gaan studenten de beursvloer op voor een meet & greet met mogelijk toekomstige werkgevers. Er is om 15.15 uur ook een debat van Wageningen University & Research Teelt, Tech en Toekomst. Exposanten die meedoen aan deze Studentendag zijn Hoogendoorn, LetsGrow, Grodan, Van Iperen, Ridder, Koppert, Syngenta, Gearbox, Florensis en Bosman van Zaal.

Daarnaast zal elke ochtend de Wageningen University & Research interessante sessies geven over plantgezondheid, arbeid oplossingen nu en in de toekomst en de uitdagingen op verbruik van energie in de glastuinbouw. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van HortiContact.

HortiContact is op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 mei te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.horticontact.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top