18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Dag van de Tuinbouw vanuit WHC: Hart onder riem telers

GORINCHEM – De Dag van de Tuinbouw op 13 oktober a.s. wordt een actieve en veerkrachtige radiodag, vanuit World Horti Center in Naaldwijk. Hoewel het event aanvankelijk met podiumprogramma en galadiner zou plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem, vindt de organisatie een dergelijke opzet in deze tijden niet passend.

Met het organiseren van een radiodag keert de Dag van de Tuinbouw feitelijk terug naar de eerste editie van 2020. Toen werd een radiomarathon gehouden om ondernemers een hart onder de riem te steken in coronatijd. De radiodag op 13 oktober a.s. moet telers een nog groter hart onder de riem steken, dit keer vanwege de energiecrisis die de sector in zijn greep houdt. De uitzending is de hele dag live te volgen via www.paprikatastyradio.nl, maar er kan ook worden meegekeken via YouTube.

Kopstukken en inspirators
In World Horti Center in Naaldwijk worden ‘kopstukken’ uit de glastuinbouw straks ontvangen en geïnterviewd in een live radio-uitzending. Ook zullen verschillende inspirerende personen en ondernemers hun opwachting maken en vinden reportages op andere locaties plaats. Daarbij wordt de situatie binnen de tuinbouw besproken, maar zal ook nadrukkelijk naar de toekomst worden gekeken. Welke innovaties kunnen bijdragen aan een versnelde energietransitie en kunnen telers daarmee lucht verschaffen in deze moeilijke tijd?

Kom langs en doe mee!
De uitzending vindt zogezegd plaats vanuit World Horti Center, waar een ‘glazen radiohuis’ wordt neergezet. Voor de radiostudio komt een terras waar telers, toeleveranciers en andere stakeholders elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen die dat leuk vindt, kan langskomen om onder het genot van drankjes en snacks de uitzending bij te wonen en bij te praten met collega’s. De inloop is vrij, dus kom zeker even langs als je in de gelegenheid bent. Bedrijven en organisaties die telers ook een hart onder de riem willen steken op deze dag, kunnen vanaf nu contact opnemen met Jolanda Bredewoud via jolanda@hollandhortimedia.nl of tel. 06-83020042.

Avondprogramma naar 2023
De Dag van de Tuinbouw is een initiatief van Goedemorgen Tuinbouw en HortiContact en wordt ondersteund door Paprika Horti Newsradio, KAS Magazine en World Horti Center. Het oorspronkelijke avondprogramma met Het Grote Horti Diner, de Tuinbouw Toptafel wordt verplaatst naar 2023, zo laten Aad Tijsen van Holland Hortimedia (Goedemorgen en Paprika Horti Newsradio) en Lucas van ’t Hof van Easyfairs (HortiContact) weten. Op een later moment zal hiervoor een datum worden vastgesteld.

Het exacte programma van Dag van de Tuinbouw 2022 in World Horti Center wordt snel bekend gemaakt. Volg de berichtgeving op Goedemorgen en in de nieuwsbrief van Goedemorgen om op de hoogte te blijven, maar zet 13 oktober alvast in je agenda.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top