Broekhof wint HortiContact Innovatie Award 2022

GORINCHEM – Op de eerste beursdag van de glastuinbouwbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem werd Broekhof bekroond met de HortiContact Innovatie Award 2022 met haar innovatieve product Recy®100 folie. Er waren in totaal 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Uit deze inzendingen waren onlangs drie innovaties genomineerd. Naast Broekhof ging het om innovaties van Signify en PATS-drones.

“Super gaaf, we zijn blij verrast”, was de eerste reactie van Suzanne Hiddink, Marketing Manager bij Broekhof. “Wij willen graag de jury bedanken. Het is een mooie waardering voor al het werk. Wij werken samen voor dit project met onze partners Circulair Plastics en KRAS Recycling. Het is een uniek project waar heel de keten aan meewerkt. Nogmaals, wij zijn ontzettend blij dat wij deze Award mee mogen nemen.”

De winnende innovatie van Broekhof is ontwikkeld, omdat plastic bloemhoezen en krimpfolie nog te vaak in de verbrandingsoven belanden. Hiddink: “Zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. De Recy 100 folie is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal dat afkomstig is van de plasticafval uit de horti-sector.” Het plastic afval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar KRAS Recycling. Circulair Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof nieuwe bloemenhoezen maakt. Deze ketensamenwerking gaf uiteindelijk de doorslag voor de jury om Broekhof de HortiContact Innovatie Award 2022 toe te wijzen.

Er is op HortiContact 2022 een speciale innovatieroute uitgezet, deze route leidt bezoekers langs alle innovaties inclusief de winnende innovatie van Broekhof. HortiContact is vandaag (11 mei) en morgen (12 mei) nog te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.horticontact.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top