18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Het Duurzaamheidspaviljoen | Pilkington Botanical

In aanloop naar HortiContact 2024 gaan we in gesprek met exposanten die deelnemen aan het Duurzaamheidspaviljoen. Deze keer waren we in gesprek met Anna Colley, Lead Technologist bij Pilkington Botanical. Ze vertelt ons meer over hun deelname aan het Duurzaamheidspaviljoen, waar Pilkington Botanical voor staat en wat zij tijdens HortiContact 2024 centraal stellen.

Pilkington Botanical, een assortiment tuinbouwglasproducten van NSG, wereldwijd bekend als fabrikant van vlakglas, staat voor duurzaamheid en innovatie in de glastuinbouw. Het assortiment is ontworpen met als doel de optimalisatie van plantengroei. Als pioniers in duurzame glasproductie en glascoatingtechnieken streven ze naar samenwerking met klanten om een divers assortiment producten aan te bieden dat voldoet aan de uiteenlopende behoeften van telers. Met fabrieken verspreid over Europa, de VS en Azië bedient Pilkington Botanical de wereldwijde markt.

De belangrijkste doelgroep van Pilkington Botanical zijn bedrijven gespecialiseerd in kassenbouw en telers. Deze groepen spelen een cruciale rol bij het selecteren van materialen die het ontwerp, de productiviteit en de duurzaamheid van commerciële kassen optimaliseren. Het bedrijf streeft ernaar om samen met klanten de uitdagingen aan te gaan door middel van productoptimalisatie. Met een focus op het maximaliseren van opbrengsten en het verminderen van milieubelasting, biedt Pilkington Botanical een breed scala aan glasproducten op maat.

Het Pilkington Botanical-assortiment richt zich specifiek op het verbeteren van de duurzaamheid van glastuinbouw door verbeterde opbrengsten en energiebeheer. Het bedrijf levert glas op maat met diverse eigenschappen om de groei van gewassen te optimaliseren voor specifieke omgevingen. Pilkington Botanical heeft zelfs succesvol gerecyclede glazen kassen gedemonstreerd, waarbij oud ongewenst glas wordt omgezet in nieuwe duurzame producten. Een concreet voorbeeld is een project in het VK waar 200 ton oud kasglas werd gerecycled en genomineerd werd voor een duurzaamheidsprijs bij de Fresh Awards.

Een opmerkelijk product in hun assortiment is Pilkington Mirai, het meest duurzame glas met 50% minder ingebed koolstof dan standaard glas. Het bedrijf benadrukt continu hun inzet voor duurzaamheid en streeft ernaar om een vertrouwd merk te worden met een groeiend assortiment producten.

Pilkington Botanical-glas komt op de markt via glasverwerkers die het op maat maken en verharden. Het bedrijf zet zich in om dit distributienetwerk uit te breiden, zodat de producten lokaal wereldwijd kunnen worden geleverd. Daarnaast zoekt Pilkington Botanical actief naar samenwerking met innovatieve bedrijven die technologieën hebben die hun productreeks kunnen aanvullen of verbeteren.

In een exclusief interview benadrukte Pilkington Botanical hun nauwe samenwerking met klanten, waarbij ze klanten actief betrekken bij nieuwe productontwikkelingen om innovatieve oplossingen voor de markt te bieden. Met de verwachting dat bruikbaar bouwland schaarser wordt, erkent het bedrijf het belang van binnenlandse landbouw en de cruciale rol van optimalisatie van kasomstandigheden om opbrengsten te maximaliseren en afhankelijkheid van intensieve koel- en verwarmingssystemen te verminderen.

Op de vraag over hun rol in duurzaamheid voor de glastuinbouwsector, antwoordde het bedrijf: “Ons doel is dat Pilkington Botanical een vertrouwd merk wordt met een voortdurend groeiend assortiment producten. We willen de partner bij uitstek blijven voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in kassenbouw wanneer glasadvies nodig is. We hopen nauw samen te blijven werken met telers om de groei van gewassen in kassen te optimaliseren.”

Pilkington Botanical heeft zich aangemeld voor HortiContact 2024, specifiek op het duurzaamheidsplein. Het bedrijf benadrukt hun focus op duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot van glasproductie. Ze presenteren producten zoals Pilkington Mirai, dat het glas met het laagste koolstofgehalte ter wereld is. Het bedrijf is vastbesloten om de tentoonstelling te gebruiken om kennis te delen, discussies aan te gaan en kansen te identificeren voor verdere productinnovaties en recycling van kassen in nieuw geavanceerd tuinbouwglas.

In de snel evoluerende wereld van glastuinbouw blijft Pilkington Botanical een pionier, gedreven door duurzaamheid en innovatie, met een toekomstgerichte visie om de landbouwsector wereldwijd te ondersteunen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top