Exposant aan het woord: MPS

Tijdens HortiContact presenteren tal van exposanten zich aan de Nederlandse glastuinbouwsector. We spreken met verschillende exposanten over hun deelname aan HortiContact. We vroegen Raymond Scheepens, Area Manager bij MPS, om meer informatie te geven over MPS. “MPS helpt wereldwijd tuinbouwondernemers in hun ambitie om te verduurzamen. Bij MPS creëren we een totaalpakket om kwaliteit en duurzaamheid transparant te maken, te meten en te bewijzen”, aldus Raymond.

De doelgroep van MPS bestaat uit diverse internationale tuinbouwketenpartijen, voornamelijk tuinbouwondernemers, maar ook handel, retail en brancheorganisaties. MPS gelooft in de behoefte en noodzaak van de tuinbouwketenpartijen om op een transparante en meetbare wijze verantwoording af te leggen over de wijze waarop duurzaamheid is geïntegreerd in de bedrijfsvoering.

MPS kent de tuinbouwsector goed en heeft nauwe banden met de sector. “Als professionele speler op het gebied van duurzaamheidscertificering initiëren, inspireren en faciliteren we de dialoog over innovatie, duurzaamheid en kwaliteit in de keten”, zegt Raymond. Op die manier wil MPS bijdragen aan een groenere en milieuvriendelijkere productie. Via online registratiesystemen en certificatieschema’s borgt MPS duurzaamheid en maakt dit meetbaar, transparant en aantoonbaar.

De HortiFootprint Calculator, ontwikkeld door MPS en LetsGrow.com, is een innovatieve softwaretool die de voetafdruk van de tuinbouwproductie meet en telers helpt duurzamere keuzes te maken. Van CO2-uitstoot en eco-toxiciteit tot waterverbruik en het gebruik van fossiele grondstoffen: er zijn veel variabelen die bijdragen aan de totale milieuvoetafdruk van de tuinbouwproductie. De HortiFootprint Calculator gebruikt een internationaal overeengekomen methode om de voetafdruk van een bedrijf te meten. Met de scenario-analyse functie kan de impact van eventuele toekomstige wijzigingen in de productieactiviteiten snel en eenvoudig worden berekend. Aangezien er een groeiende vraag is naar duurzaamheid in de industrie, biedt de HortiFootprint Calculator de inzichten die nodig zijn om een succesvolle duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te meten en om de impact aan klanten te tonen.

De HortiFootprint Calculator is snel en gebruiksvriendelijk ontworpen. Telers leveren gegevens aan via een eenvoudig registratiesysteem en een dashboard geeft direct een duidelijk overzicht van de resultaten. Voor bestaande klanten met een MPS-ABC certificering is het nog eenvoudiger omdat veel van de informatie die nodig is om de voetafdruk te berekenen al is aangeleverd.

Tijdens Horticontact 2023 heeft MPS veel bestaande en potentiële klanten gesproken. Het doel van MPS was gericht op het netwerken, het onderhouden van bestaande relaties en het leggen van nieuwe contacten met zowel kwekers als met andere toeleveranciers. In 2024 wil MPS nog meer de nadruk leggen op de dienstverlening aan klanten en zich focussen op de HortiFootprint Calculator, die ze in samenwerking met LetsGrow.com hebben ontwikkeld. “Daarnaast is HortiContact een geweldige beurs om in contact te blijven met relaties,” zegt Raymond.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top