18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Exposant aan het woord: JB Groep

Op 5, 6 & 7 maart 2024 is het tijd voor HortiContact: hét event voor de Nederlandse glastuinbouw! Eén van de deelnemers van deze beurs is JB Groep. JB Groep is een bedrijf dat al ruim vijftien jaar gespecialiseerd is op het gebied van pompen-, nevel- en constructietechnieken. Wij gingen in gesprek met Jordy van den Berg eigenaar van dit mooie bedrijf.

JB Groep is gevestigd in Honselersdijk. Zij zijn begonnen met het repareren en reviseren van pompen in de tuinbouw en zijn uitgegroeid tot een internationale leverancier van pompen, hogedruknevelsystemen en Ultra Filtratie systemen. ‘’Samen met een jong, dynamisch team en een Westlandse mentaliteit op zak, proberen wij altijd een zo goed mogelijk resultaat te behalen voor onze klanten, aldus Jordy van en Berg. Dit doet JB Groep zowel voor de ‘Business to Business-’ als de ‘Business to consumer’ markt. Zij produceren en leveren de producten voor de industriële, land- en tuinbouw sector. Daarnaast heeft het bedrijf ook een tweetal zusterondernemingen zoals ‘FOG-System’ en ‘Smart Technical Solutions’ (STS).

JB groep is op te delen in drie taken:

JB Groep: Leverancier en aanbieder van verschillende pompen en systemen. Zij bieden een ruim assortiment aan pompen van o.a. merken als: Pentax, Speroni, Mazzoni en DAB. ‘’Ons top team van monteurs voert hierbij de installatie, onderhoud en servicewerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het installeren van nieuwe installaties bij een kweker. De servicewerkzaamheden kunnen hierbij bestaan uit het jaarlijks onderhoud hiervan of het compleet reviseren van de pomp, wanneer gewenst’’, aldus Jordy.

FOG-system: Producent van complete hogedruknevelsystemen. Een nevelsysteem van FOG-system zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid t.b.v. het gewas optimaal blijft. Dit wordt gerealiseerd met een drukverhogingsunit incl. softwarebesturing en hoogwaardig RVS leidingwerk en nozzles.

STS: Producent van technologische producten en oplossingen van hoge kwaliteit en duurzaamheid voor de tuinbouw- en industriële sector. De producten ontwikkeld door STS hebben het doel om de prestaties en kwaliteit van de productie te verbeteren. De producten variëren van diverse montage onderdelen tot aan de volledige ontwikkelde machines en besturingen. Eén van de producten die onder STS is ontwikkeld is het Ultrafiltratie systeem. Dit systeem haalt alle vervuiling groter dan 0.02 micron uit het water.

JB Groep is heel divers. Aan de ene kant leveren zij complete high-end installaties incl. cloud besturing en onderhoudsservices. Aan de andere kant zijn zij bezig met het lanceren van een nieuwe online productshop waar installateurs en groothandels de voorraad zien en direct kunnen aanschaffen tegen een scherpe prijs. ‘’Internationaal erkend worden als hoofdleverancier van pompen en toonaangevend zijn op het gebied van klimaatbeheersing en waterbehandeling is onze toekomstambities’’, aldus Jordy.

Tijdens HortiContact 2023 heeft JB Groep veel contacten gelegd met nieuwe potentiële klanten. ‘‘Wij krijgen nog steeds nieuwe aanvragen binnen van mogelijke prospects. Ook werd na de beurs een mooie nieuwe locatie voor ons ter beschikking gesteld. Wij zijn erg benieuwd wat dat voor effect zal hebben in 2024’’, zegt Jordy van den berg eigenaar van JB groep. Tijdens HortiContact 2024 zal de focus liggen op de vernieuwde Ultra Filtratie Systeem. ‘’Deze zal ‘zero waste’ op water genereren en onze hogedruknevelsysteem’’, . STS en FOG-SYSTEM

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top