18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Ruim 14.000 bezoekers voor HortiContact 2019

De zestiende editie van Nederlands grootste glastuinbouwbeurs – HortiContact – is op 19, 20 en 21 februari 2019 bezocht door ruim 14.000 bezoekers. In totaal namen 468 exposanten deel aan de vakbeurs, waaronder tientallen internationale deelnemers. Parallel aan HortiContact liep de derde editie van de HortiContact Tour, een 2-daagse excursie voor internationale telers langs teeltbedrijven en onderzoeklocaties. De excursie werd afgesloten met presentaties van Wageningen University & Research en een bezoek aan HortiContact. In totaal namen 48 internationale telers deel aan de HortiContact Tour.

Al meer dan 15 jaar vormt HortiContact de Nederlandse trots van de glastuinbouw. Waar voorheen ontmoeten en netwerken de belangrijkste speerpunten van de beurs waren, zijn daar de laatste jaren kennisoverdracht en innovatie aan toegevoegd. “Voor bezoekers en exposanten is HortiContact het belangrijkste contactmoment van het jaar, maar wij willen de glastuinbouwsector meer bieden. Daarom worden kennis en innovatie naast netwerken ook belangrijke aspecten. En daar is behoefte aan, kijk alleen al naar de toeloop op de innovatieroute”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens beursorganisator Easyfairs.

Twee nieuwe initiatieven op HortiContact waren dit jaar de themagebieden Fossielvrij Plaza en Soft Fruit Experience met aansprekende lezingen en pitches in de kennispaviljoens. Naast een innovatieroute was er ook een themaroute ‘HortiPackaging’. “Zowel de nieuwe initiatieven als de aangeboden themaroutes vielen in de smaak bij bezoekers. Dit willen we voor komende edities verder uitwerken”, aldus Schonewille.

Wereldwijde interesse voor Nederlandse glastuinbouw

De derde editie van de HortiContact Tour met 48 internationale deelnemers was wederom een succes. De tour is een initiatief van beursorganisator Easyfairs, Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van sponsoren was deelname aan de tour weer gratis. De deelnemers uit Qatar, Duitsland, Azerbeidzjan, Brazilië, Rusland, Oekraïne, Zweden, Mexico, Engeland, Turkije, Israël, Polen en een delegatie uit Iran bezochten op de eerste dag diverse glastuinbouw- en onderzoeksbedrijven en zagen de innovatieve technieken in Nederland. Op de tweede dag kregen ze lezingen van Wageningen University & Research en bezochten ze HortiContact.

Nieuwe beursvloer HortiContact 2020

Tijdens HortiContact 2019 werd de nieuwe beursvloer voor 2020 geïntroduceerd met diverse themagebieden als HortiPackaging, Soft Fruit Experience, Fossielvrij, Cannabis en een Innovatiezone. De reacties zijn positief en de eerste exposanten hebben zich direct tijdens de 2019-editie al ingeschreven op één van de themagebieden. In 2020 viert HortiContact haar zeventiende editie op 18, 19 en 20 februari in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.horticontact.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top