18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Het Duurzaamheidspaviljoen | Source.ag

Source versnelt de toegang tot verse groenten en fruit door telers over de hele wereld te voorzien van kunstmatige intelligentie (AI). Opgericht in 2020 door Rien Kamman (CEO) en Ernst van Bruggen (CPO), heeft Source.ag een team van ervaren softwareontwikkelaars, datawetenschappers en plantwetenschappers samengebracht om samen te werken met ‘s werelds toonaangevende telers. Wij gingen met Rien in gesprek over hun deelname aan het Duurzaamheidspaviljoen.

Source.ag richt zich op groente- en fruittelers over de hele wereld, voornamelijk high tech glastuinbouw telers maar steeds meer ook mid-tech telers. De missie van Source.ag is om de glastuinbouw toegankelijk, winstgevend en wereldwijd schaalbaar te maken door middel van geavanceerde AI-oplossingen. Door te focussen op het optimaliseren van teeltstrategieën, rekening houdend met miljoenen datapunten over klimaat, biologie en grondstoffen, helpt Source.ag telers om op een klimaatbestendige en efficiënte manier voedsel te produceren.

Track biedt telers een platform om de teelt te monitoren, te vergelijken en te verbeteren, terwijl Source Control autonoom de optimale irrigatiestrategieën      uitvoert, rekening houdend met weersvoorspellingen en plantmodellen.

Alle producten van Source.ag zijn ontwikkeld in samenwerking met telers en getest in bestaande kassen, waardoor ze bewezen effectief zijn in de praktijk. Met meer dan 250 partners in de glastuinbouw over de hele wereld, waaronder grote namen zoals Agro Care, Rainbow Growers en Harvest House Cooperative, biedt Source.ag betrouwbare oplossingen die telers helpen om succesvol te zijn.

Op de vraag welke kansen en ontwikkelingen Source.ag ziet op het gebied van duurzaamheid in de glastuinbouwsector antwoord Rien het volgende: “De toenemende adoptie van data-gedreven inzichten zal leiden tot een efficiënter gebruik van grondstoffen, waardoor telers meer kunnen produceren van hogere kwaliteit met minder verbruik van schaarse hulpbronnen.”

Source.ag gelooft dat glastuinbouw de sleutel is tot het adresseren van de uitdagingen op het gebied van voedselproductie. Door middel van digitalisering, AI en plantkunde wil het bedrijf telers wereldwijd in staat stellen om hun bedrijven succesvol en duurzaam te beheren en uit te breiden.

Waarom Source.ag zich heeft ingeschreven voor HortiContact 2024? HortiContact biedt volgens Rien een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met relevante stakeholders in de glastuinbouw, kennis te delen en nieuwe relaties op te bouwen. Als eerste deelname aan dit evenement kijken ze ernaar uit om hun nieuwste AI-innovatie, Source Control, te presenteren.

Wat willen jullie centraal stellen tijdens de beurs? “Tijdens HortiContact zullen we onze nieuwste AI-innovatie, Source Control, centraal stellen. Deze innovatie, die binnenkort commercieel beschikbaar zal zijn voor telers over de hele wereld, automatiseert de uitvoering van irrigatiestrategieën en draagt bij aan robuuste gewasgroei en maximale opbrengsten.”

Bezoek Source.ag op het Duurzaamheidspaviljoen (stand H146).

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top