18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Duurzaamheid | RED Horticulture

In de wereld van glastuinbouw staat technologische innovatie centraal. Terwijl temperatuur, irrigatie en bemesting nauwlettend worden gecontroleerd en geoptimaliseerd, blijft één aspect achter: belichting. Licht is de sleutel tot succes, en volledige controle hierover vormt de uitdaging voor de toekomst. Bij RED Horticulture geloven ze in een nieuwe benadering van belichting, gericht op efficiëntie in plaats van vermogen, om een duurzamere bedrijfsvoering mogelijk te maken. Wij spraken met Regnier ten Haaf, managing director bij RED Horticulture.

Met een team van meer dan 40 medewerkers is RED Horticulture wereldwijd toonaangevend op het gebied van fotobiologie in de glastuinbouw. “Onze visie is gebaseerd op het potentieel van deze wetenschap, waarbij we streven naar een nieuw productiemodel dat duurzamer is voor het milieu en voor telers. Dit doen we door SMART LED-verlichting te gebruiken en alle mogelijkheden te benutten om nieuwe toegevoegde waarde te genereren.”

De SMART LED-oplossingen bieden energiebesparing door het lichtspectrum aan te passen aan de behoeften van de plant, terwijl overbodig licht uit het daglicht wordt gefilterd. Met behulp van gepatenteerde software kunnen telers flexibel het lichtrecept aanpassen, wat resulteert in optimale belichting, ongeacht het weer, terwijl rekening wordt gehouden met energieverbruik en kosten. De RED fotobiologen, met een agronomische achtergrond, ondersteunen telers bij het ontwikkelen van de juiste lichtrecepten voor maximaal bedrijfsresultaat.

Wat RED Horticulture onderscheidt in de markt is hun totaaloplossing die naadloos op elkaar aansluit: SMART LED-armaturen, gepatenteerde software en diepgaande kennis van fotobiologie. Door deze elementen te combineren, kunnen telers uitstekende resultaten behalen op het gebied van gewaskwaliteit, productie-efficiëntie en energiebesparing, zonder in te leveren op kwaliteit.

De rol van RED Horticulture op het gebied van duurzaamheid is om slimme kwekers controle en flexibiliteit te bieden over hun belichtingspraktijken, waardoor ze invloed hebben op kwaliteit, doorlooptijd, productie en energieverbruik. Hierdoor kunnen ze duurzaam en succesvol opereren in de glastuinbouwsector.

“We hebben ons geregistreerd voor HortiContact 2024 om onze aanwezigheid op de Nederlandse markt te versterken, aangezien we onze Nederlandse vestiging uitbreiden. Op de show willen we onze unieke propositie benadrukken: de totale oplossing van SMART LED-verlichting, ons platform MyRED en onze fotobiologie diensten.”

Tijdens HortiContact 2024 kun je RED Horticulture bezoeken op stand B122.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top