18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Glastuinbouwbeurs HortiContact presenteert totaalprogramma komende 2024-editie

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma voor de komende editie van de glastuinbouwbeurs HortiContact bekendgemaakt. Zo is er  voor het eerst een Nationaal Horti Symposium, een World Horti Center Paviljoen, een Duurzaamheids- en Uitgangsmaterialenpaviljoen, de derde editie van de Werken & Leren Tour, de Tunnel van de Toekomst en het ‘Ruimte Scheppen Café’. HortiContact opent haar deuren op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Voorafgaand aan de tweede beursdag van HortiContact vindt de eerste editie van het Nationaal Horti Symposium plaats. Dit symposium staat in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector. Tijdens het Nationaal Horti Symposium wordt ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de Nederlandse glastuinbouwsector van dit moment: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op? Dick Veerman (oprichter van Foodlog) treedt op als dagvoorzitter en gaat op een prikkelende manier in gesprek met onderzoeker Remco de Boer (Studio Energie), Jelte van Kammen (CEO Harvest House), Bouke Arends (burgemeester van gemeente Westland) en Puck van Holsteijn (CEO van World Horti Center).

Verder slaan HortiContact en World Horti Center (WHC) de handen ineen. Binnen deze samenwerking worden de krachten van zowel HortiContact en WHC met elkaar gebundeld. Tijdens HortiContact 2024 heeft World Horti Center een eigen netwerk area op het WHC Paviljoen. Tijdens HortiContact presenteert WHC haar rol in de Flora Campus met betrokken stakeholders. Ook is er op HortiContact een Duurzaamheidspaviljoen waar meerdere kennissessies worden verzorgd door deelnemende exposanten, dit geldt ook voor het Uitgangsmaterialenpaviljoen.

Ook maakt de derde editie van de Werken & Leren Tour deel uit van HortiContact. In totaal volgen 50 studenten Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft een tour langs verschillende exposanten. Nieuw op HortiContact is het zogeheten Ruimte Scheppen Café. Dit café is toegankelijk voor alle beursbezoekers, echter om binnen te komen moeten bezoekers vooraf door een magische blackbox. Het Ruimte Scheppen Café is gebaseerd op het bekende Top 2000 Café van Radio2. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek zelf een verzoekplaat aanvragen.

Tunnel van de Toekomst
De Nederlandse glastuinbouwsector is de meest innovatieve ter wereld. Daarom is vorig jaar de HortiContact Innovatie Award geïntroduceerd. Inmiddels is de Innovatie Award een vast onderdeel van HortiContact geworden, waarmee innovaties uit de sector in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens de komende editie zijn alle 10 genomineerde innovaties te zien in de Tunnel van de Toekomst op Next Level. Hier kunnen bezoekers hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge die iedereen bij binnenkomst ontvangt. Ook kan er nu al online gestemd worden. Op donderdag 7 maart om 16.00 uur wordt de award uitgereikt op de beursvloer.

Meerdere netwerkterrassen
Tijdens afgelopen editie van HortiContact was de catering op één plein gecentraliseerd. “We kregen als feedback dat het hierdoor minder gezellig was. Daarom zijn de netwerkterrassen terug van weggeweest. Op deze netwerkterrassen verspreid over de beursvloer met horeca- en buffetpunten, kan men genieten van een hapje en een drankje. Daarmee beogen we de gezelligheid terug te brengen, maar combineren we het ook met de mogelijkheid om te netwerken”, aldus Van’t Hof.

De aankomende editie van HortiContact is op 5, 6 en 7 maart 2024 in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn aangepast ten opzichte van voorgaande edities: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, de tijden voor de woensdag zijn ongewijzigd: 13.00 tot 21.00 uur.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top