Glastuinbouwbeurs HortiContact opent inschrijving Innovatie Award

GORINCHEM – Hoewel de glastuinbouwbeurs HortiContact dit jaar vanwege het coronavirus niet door kon gaan, reikt beursorganisator Easyfairs wél haar Innovatie Award uit. Exposanten kunnen hun innovatie inzenden tot en met 18 maart a.s., de winnaar wordt op 27 mei bekend gemaakt. “We hadden de award maar al te graag uitgereikt op HortiContact 2021, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Ondanks dat de beurs niet door kan gaan, willen wij graag een podium bieden aan bedrijven met indrukwekkende innovaties. Ook in het afgelopen jaar heeft de glastuinbouwsector niet stilgezeten. De sector kent veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Daarom organiseren wij de HortiContact Innovatie Award 2021 online”, zegt Mariëlle Schonewille van Easyfairs.

Exposanten van HortiContact kunnen zich aanmelden voor de Innovatie Award door een mail te sturen naar info-horticontact@easyfairs.com. In deze mail moeten exposanten aangeven om welk bedrijf het gaat, wat ze doen en welke innovatie ze willen aanmelden. Ook een (korte) motivatie waarom hun innovatie het meeste kans maakt op de Innovatie Award 2021 is gewenst. Dat geldt ook voor beeldmateriaal (foto’s en/of video) van de innovatie. De inschrijving is geopend tot en met 18 maart 2021. Uit alle inzendingen bepaalt ook dit jaar een onafhankelijke jury de vijf genomineerden. In aanloop naar de uitreiking biedt HortiContact een podium voor de genomineerden van de Innovatie Award.

Tijdens HortiContact 2020 heeft Signify (voormalig Philips Lighting) de HortiContact Innovatie Award gewonnen met de Philips GreenPower LED toplighting compact. Deze innovatie maakt het mogelijk om eenvoudig naar LED belichting over te schakelen. Door gebruik te maken van een bestaande SON-T opstelling en tralieconstructie, biedt deze innovatie dezelfde lichtopbrengst, 1-op-1 vervanging en verbruikt het 50% minder stroom.

De uitreiking van de HortiContact Innovatie Award 2021 is online te zien op donderdag 27 mei via de social media kanalen van HortiContact als ook via de website www.horticontact.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top