Water-cooled LED fixtures achieve an output of 4730 µmol/s
Oreon

Watergekoelde LED-armaturen behalen output van 4730 µmol/s

Iintroductie nieuwe ‘Monarch High Efficiency’

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Met de introductie van de nieuwe ‘Monarch High Efficiency’ zet Oreon opnieuw een stap in de combinatie van licht output en energie-efficiency. De nieuwste generatie van de Monarch heeft een output van 4730 µmol/s bij een efficacy van 3,8 µmol/J. Bij 50% dimmen stijgt de efficacy zelfs tot 4,0 µmol/J. Daarnaast maken ook alle andere Oreon armaturen een flinke stap vooruit.
“Als gevolg van de steeds hoger wordende energieprijzen wordt energie-efficiency steeds belangrijker”. Aan het woord is CTO, Twan Mennink van Oreon. “Met onze verlichting hebben we altijd vooropgelopen. Al 15 jaar leveren de Oreon armaturen naast de hoogste output ook de hoogste efficiency. Dat komt door het gebruik van de beste leds in combinatie met de waterkoeling. De output van leds neemt af als gevolg van hogere temperatuur”. Waterkoeling biedt een groot voordeel. De leds blijven altijd koel en leveren daardoor blijvend een hoge lichtopbrengst.
Daarnaast willen telers steeds meer licht. Een hogere intensiteit op hun gewas, maar liever niet meer of grotere armaturen. Dat is een extra voordeel van watergekoelde armaturen. De lichtoutput neemt met bijna 20% toe en het armatuur blijft onverminderd klein (en licht). “Het design voldoet nog steeds; wat goed is, hoef je niet te veranderen”, aldus Mennink.

Ga naar onze website om het volledige artikel te lezen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top