5, 6 & 7 maart 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Vernieuwde en compacte drainbox
Horticoop Technical Services B.V.

Vernieuwde en compacte drainbox

Vernieuwde en compacte drainbox

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Drainbalans is een systeem dat, gebruikmakend van diverse meetinstrumenten, de vochtbalans van planten in beeld brengt.

Drainbalans

De Drainweger geeft inzicht over de plantmassa en het gewicht van de substraten. De Drainbox meet het EC-gehalte, de pH-waarde, de flow, de hoeveelheid en de temperatuur van het drainwater. Door deze gegevens te combineren met de gegevens van de watergift, krijg je een goed beeld van de volledige waterhuishouding van je planten. De Drainbalans sluit je aan op de Hoogendoorn en Ridder procescomputer om de realtime metingen te kunnen gebruiken. Voor andere procescomputers kunnen we maatwerk leveren. Zowel de Drainweger als de Drainbox is los verkrijgbaar.
Drainweger

De Drainweger is ontwikkeld voor het nauwkeurig wegen van substraten om zodoende inzicht te krijgen in het waterverbruik van het gewas. Loadcellen zorgen voor een nauwkeurige meting met een maximum meetvermogen van zo’n 100 kg. De Drainweger dient te worden aangesloten op uw procescomputer voor verwerking van de meetgegevens en voor het eventueel combineren met andere meetgegevens. Het is mogelijk om naast de uitlezing op uw procescomputer een extra display op de Drainweger te installeren voor een extra uitlezing ter plaatse.
Drainbox

De Drainweger is uit te breiden met de Drainbox. De Drainbox is een compacte eenheid voor de meting van de EC, de pH, de hoeveelheid drain en de temperatuur van het drainwater dat uit het substraat sijpelt. Alle sensoren zijn compact ingebouwd in een pvc box, waardoor het geheel vrij van vervuiling kan blijven werken. Meting vindt plaats direct bij de plant. Hierdoor kan snel op de actuele situatie ingespeeld worden. Desgewenst kan het drainwater van 100 m2 teeltoppervlak gemeten worden. De Drainbox wordt rechtstreeks aangesloten op uw computer. De meetgegevens van de Drainbox zijn numeriek en in grafiekvorm afleesbaar. U kunt aan de hand van deze gegevens bijvoorbeeld een EC-verandering instellen of de watergift wijzigen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top