Verbeterd onderhoud: maximaliseer de voordelen van WKK
Centrica Business Solutions BV

Verbeterd onderhoud: maximaliseer de voordelen van WKK

WKK-onderhoud moet serieus worden genomen. We bieden alle informatie die u nodig hebt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Onze klanten stellen ons vaak vragen over het belang van onderhoud voor WKK-systemen gedurende de gehele levensduur. Het belang van een preventief onderhoudssysteem mag niet worden onderschat.

Hoe vaak moet WKK worden onderhouden?
WKK-motoren zijn ontworpen om continu te draaien. Meestal is het equivalent van vijf tot zes onderhoudsbeurten per jaar vereist.

Is monitoring echt nodig?
In het kort: ja. Monitoring helpt bij het identificeren van problemen met activiteiten, of er reparaties nodig zijn of als het systeem niet de maximale opbrengst levert. Monitoring hoeft echter geen tijd te kosten, dit kan op afstand worden gedaan.

Betekent ‘fit and forget’ dat de klant zich helemaal geen zorgen hoeft te maken?
Niet helemaal. ‘Fit and forget’ betekent dat klanten het dagelijkse beheer van de WKK aan de gespecialiseerde onderhoudsbedrijven kunnen overlaten. Klanten moeten zich er echter voortdurend van bewust zijn dat als er op locatie sprake is van veranderingen, deze van invloed kunnen zijn op de werking van de WKK en ze de onderhoudsbedrijven zo snel mogelijk op de hoogte moeten brengen.

Kan de klant het onderhoud verzorgen?
Dit wordt niet aanbevolen. Onderhoudsbedrijven hebben ervaren, getrainde engineers die in het Gas Safe Register staan ingeschreven, in-house volledige elektrische training hebben gevolgd en op de hoogte zijn van alle wettelijke en technologische ontwikkelingen.

Belangrijkste punten:
– Preventief onderhoud verkleint de kans op storingen in apparatuur.
– Het moet monitoring en bediening op afstand omvatten, het hele jaar door, om het WKK-systeem continu te laten draaien voor optimale efficiëntie.
– WKK-onderhoudsbedrijven kunnen snel reageren op eventuele problemen.
– Klanten moeten profiteren van de ‘fit and forget’-oplossing.
Onderhoudscontracten voor de lange termijn breiden de oplossing uit door belangrijke geplande werkzaamheden in het complete onderhoudspakket op te nemen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top