5, 6 & 7 maart 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Schnellere Konservierung von Blumenerde und Substraten
Lensli Substrates

Snellere verduurzaming potgrond en substraten

Brede maatschappelijke coalitie gaat zich inzetten voor verdere versnelling reductie milieu-impact potgrond en substraten.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op 18 november 2022 heeft een brede coalitie van partijen een convenant getekend met vergaande doelstellingen gericht op de reductie van de milieu-impact van potgrond en substraten. De coalitie bestaat uit 15 partijen uit het bedrijfsleven, de rijksoverheid, kennisorganisaties en NGO’s. Partijen hebben afgesproken om te komen tot een versnelling van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, hergebruik van substraten en verantwoorde veenwinning. Ook is er afgesproken dat er richting de consument een voorlichtingscampagne komt over gebruikte grondstoffen en de milieu-impact van potgrond.

Als lid van de Vereniging Potgrond en- Substraatfabrikanten (VPN) én Foundation Responsible Produced peat (RPP) heeft Lensli Substrates hier ook een waardevolle bijdrage aan geleverd. Namens Lensli was Ben van der Geest afgelopen vrijdag aanwezig tijdens de ondertekening van het convenant milieu-impact potgrond en substraten. Wij staan volledig achter de geformuleerde doelstellingen en zullen ons dan ook nadrukkelijk inzetten om een wezenlijke bijdrage hieraan te leveren.

Omdat wij duurzaamheid, hernieuwbare grondstoffen en de samenwerking met ketenpartners en onze klanten hoog op onze agenda hebben staan, zijn wij ook actief lid van het Horti Footprint Chain Program. Om de milieu-impact van onze substraten in kaart te brengen, berekenen wij van al onze producten de bijbehorende footprint en geven wij al onze substraten een duurzaamheidsclassificatie mee. Hierdoor hebben onze klanten direct inzicht in de milieu-impact van onze substraten en afdekmaterialen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top