5, 6 & 7 maart 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Ridder voegt robotica toe aan portfolio
Ridder Holding Harderwijk B.V.

Ridder voegt robotica toe aan portfolio

De Nederlandse tuinbouw technologieleverancier Ridder heeft geïnvesteerd in kasrobotica en een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Israëlische agtech start-up MetoMotion.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Nederlandse tuinbouw technologieleverancier Ridder heeft geïnvesteerd in kasrobotica en een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Israëlische agtech start-up MetoMotion. Door de samenwerking wordt Ridder verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van het robotplatform en de robotica van MetoMotion. Voor Ridder betekent dit een belangrijke aanvulling op zijn portfolio van kassentechnologie en een unieke kans om telers te helpen bij het meer autonoom maken van de kasproductie. Met deze samenwerking sluit MetoMotion aan op het wereldwijde verkoopnetwerk van Ridder en kan het gebruik maken van Ridder’s lokale aanwezigheid in de markt voor technische ondersteuning, installatie en onderhoud van de GRoW robots.

Op koers naar de autonome kas
Het automatiseren van de arbeid in kassen is een van de belangrijkste componenten om de productie in kassen kostenefficiënter te maken en een snellere expansie van het areaal met volledig bedekte teelt wereldwijd mogelijk te maken. Menselijke arbeid is een beperkende factor geworden door de stijgende uurlonen, maar nog meer door de beperkte beschikbaarheid van personeel om het werk in kassen te doen. Het wederzijdse belang van Ridder en MetoMotion om telers te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft geleid tot een gezamenlijke inspanning om robotica beschikbaar te maken voor de glastuinbouw.

Commerciële oplossing beschikbaar in 2022
Ridder ondersteunt de ontwikkeling van de GRoW robot sinds het MetoMotion in 2019 van een eerste kapitaalinjectie voorzag. Dit jaar heeft Ridder zijn betrokkenheid verder versterkt met extra investeringen. Ook is er een samenwerking met Navus Ventures, een particulier investeringsfonds dat gelieerd is aan Lely, een Nederlandse landbouwinnovator met uitgebreide… LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL: https://ridder.com/nl/nieuws/ridder-voegt-robotica-toe-aan-portfolio/

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top