Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation
LetsGrow.com

Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation

Telers die Growing by Plant Empowerment (GPE) toepassen in hun teeltstrategie behalen hele goede resultaten!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit duurzame concept verdient het daarom om wereldwijd uitgedragen te worden. Hoogendoorn Growth Management, Svensson, Hortilux, Koppert Biological Systems, Saint-Gobain Cultilene en initiatiefnemer LetsGrow.com starten een samenwerkingsverband om telers, teeltadviseurs en investeerders wereldwijd bekend te maken met dit concept. Het bestuur van Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation heeft tijdens de GreenTech 2019 officieel getekend voor het opzetten van de stichting.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Arne van Aalst (Koppert), Bonny Heeren (Cultilène), Marcel Nouel (Svensson), Martin Helmich (Hoogendoorn), Michèl de Wit (Hortilux) en Peter Hendriks (LetsGrow.com). De aangesloten bedrijven weten dat de GPE-filosofie van de schrijvers Peter Geelen, Peter van Weel en Jan Voogt werkt! Daarom gaan zij gezamenlijk het GPE-concept wereldwijd verspreiden, doorvoeren en -ontwikkelen. Door het juist toepassen van dit datagedreven concept, wordt het voor telers mogelijk gemaakt om op een duurzame manier hogere producties te behalen met een hogere kwaliteit. Bovendien worden ziekten en plagen tot een minimum gebracht.

“Met de start van deze stichting, zetten we de volgende stap binnen Plant Empowerment: we willen graag telers en hun teeltadviseurs wereldwijd helpen bij het verbeteren van hun teeltproces volgens dit datagedreven concept. Op deze manier helpen wij hen bij het bereiken van betere resultaten op een sustainable wijze.” – aldus Peter Hendriks (voorzitter van Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation).

Wat is GPE?

GPE is een nieuwe complete aanpak voor het telen van glastuinbouwgewassen. Het GPE-concept is gebaseerd op een combinatie van fysieke en fysiologische principes, in plaats van ervaringen of groene vingers. GPE heeft als doel de groei te optimaliseren door de plant te ondersteunen bij het in evenwicht houden van zijn balansen met betrekking tot energie, water en assimilaten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top