Moixa en Alfen tonen aan hoe AI het thuis laden van elektrische voertuigen kan revolutioneren

Beschrijving

Moixa, ontwikkelaar van slimme software voor het opladen van huishoudelijke accu’s en elektrische voertuigen (EV), en Alfen, de specialist op het gebied van energieoplossingen voor de toekomst, lanceren vandaag een nieuwe samenwerking voor EV-laden. De bedrijven maken gebruik van GridShare, de door artificial intelligence (AI) aangedreven software van Moixa, en bieden bestuurders van elektrische auto’s daarmee belangrijke flexibiliteit binnen het Britse energiesysteem en lagere energiekosten.

Moixa heeft zijn Moixa Hub met de EV-laders van Alfen geïntegreerd. Hierdoor kan de Gridshare kunstmatige intelligentiesoftware van Moixa gepersonaliseerde slimme laadplannen creëren op basis van huishoudelijke en energieverbruikspatronen, lokaal geproduceerde zonne-energie en geoptimaliseerde tarieven op basis van verbruikstijd.

Het voornaamste doel van de proef is het in kaart brengen van de impact van slim laden op de energierekeningen van EV-eigenaren en CO2-uitstoot. De intentie is ook om de laders te gebruiken voor netstabilisatie diensten door de oplaadsnelheden te verhogen en verlagen.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top