Luchtontvochtiging voor de glastuinbouw en sierteelt industrie

Beschrijving

Luchtontvochtiging voor de glastuinbouw en sierteelt industrie

Binnen de glastuinbouw zijn de problemen, die veroorzaakt worden door een té hoge luchtvochtigheid algemeen bekend. Om de luchtvochtigheid in de hand te houden was het gebruikelijk om het schermdoek en de ramen te openen en de buistemperatuur te verhogen. Dit kost zeer veel energie en met de huidige energieprijzen is dit vrijwel niet meer rendabel te doen.

Met luchtontvochtiging kunt u tot 55% besparen op uw energie rekening!

Door de toepassing van luchtontvochtigers is een aanzienlijke besparing op uw energieverbruik mogelijk, waardoor een terugverdientijd van 3 a 4 jaar eenvoudig te realiseren is. Het aan de lucht onttrokken water kunt u prima hergebruiken in uw teelt, wat luchtontvochtiging tot een zeer duurzame toepassing in uw bedrijf maakt.

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger wordt in de ruimte geplaatst en zuigt de omgevingslucht aan. Deze omgevingslucht wordt vervolgens afgekoeld, waardoor er door condensvorming vocht aan de lucht wordt onttrokken. De gedroogde lucht wordt vervolgens teruggeblazen in de ruimte en het onttrokken vocht/water wordt afgevoerd naar het riool of kan opnieuw gebruikt worden in uw teelt. Een luchtvochtiger gebruikt elektrische energie en kan volledig zelfstandig functioneren of eventueel aangestuurd worden door uw tuinbouw automatiseringssysteem.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top