John Torenstra: ”Binnen drie weken na de windhoos was de kas grotendeels weer dicht”.

Beschrijving

Tholen – Een windhoos in december liet een spoor van vernieling achter in de kas van gerberakwekerij Van der Wilt. Zo snel mogelijk werd er begonnen met de herstel van de schade en inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het weer operationeel maken van de kas.

Plan de campagne
“Ik was vrijdagmiddag op weg terug naar de zaak toen Aad me belde”, vertelt John Torenstra jr. van Horticulture Service bv, bij wie Van der Wilt al sinds jaar en dag klant is. “Ik ben direct omgedraaid richting Mijdrecht. In het donker hebben we de schade opgenomen en zaterdagochtend vroeg zaten we met de calamiteitendienst van de verzekeringsmaatschappij om tafel om een plan de campagne op te stellen.”

John heeft door de jaren heen al heel wat stormschade voorbij zien komen. “Na het opnemen van de schade is het allereerst van belang om de zaken veilig te stellen. Daarna bekijk je hoe de teelt ervoor staat. Kan er nog een deel gered worden of moet alles worden afgeschreven? En dan is het zaak om zo snel mogelijk reparatiemateriaal en mankracht te regelen.”

De schade was groot, maar binnen drie weken na de storm waren er 3.500 ruiten gerepareerd, waardoor het bedrijf weer grotendeels dicht was. Half januari waren alle gaten gedicht en inmiddels is het einde in zicht. Alle laatste glassnippertjes worden verzameld, de scherminstallatie wordt hersteld en de glasvoorraden weer aangevuld. “In het begin is het altijd weer tasten in het duister hoe we de klus geklaard krijgen. En als het dan weer loopt, zijn we heel blij voor de klant”, zegt John tevreden.

APK
De klant op nummer 1, dat werpt volgens John zijn vruchten af. “Naast renovatie en nieuwbouw zijn we jaarrond druk met preventief onderhoud. Zeker voor de winter is dat een must. We komen elk jaar voor een soort Apk langs bij de paar honderd hectare die we in onderhoud hebben.”

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top