Datagedreven sturen in de tuinbouw met leergang Smart Horticulture

Beschrijving

Donderdag 16 april 2020 start een tweede groep met de leergang Smart Horticulture. “Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Echter, ondernemers en medewerkers hebben vaak nog geen grip op deze ‘databergen’. De Smart Horticulture leergang is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf.’ aldus Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang. Smart Horticulture wordt georganiseerd vanuit World Horti Center en is een samenwerkingsverband tussen Inholland Academy en adviesbureau Berenschot. Er is in het scholingstraject gekozen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. De ontwikkelingen op gebied van digitalisering gaan heel hard, ook in de tuinbouwsector. Nieuwe technologieën zoals robotisering, drones in de kas en autonoom telen, zorgen ervoor dat er steeds meer data gegenereerd wordt. Dit biedt grote kansen en om hier op in te kunnen spelen, is kennis nodig.

Datagedreven sturing
Deze leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Voor inhoudelijke vragen: Robin Snoek (opleidingsadviseur Agrifood) T: 06 15279786 E: robin.snoek@inholland.nl

Direct inschrijven: https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/inschrijven/inschrijvenpeoplesoft?opleiding=Smart%20Horticulture

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top