Alfen levert energieopslagsysteem voor het cleantech-centrum van Smappee in België

Beschrijving

Alfen heeft een batterij-energieopslagsysteem met 2,5MWh vermogen geleverd aan Smappee, een ontwerper en fabrikant van toekomstbestendige energiemonitoringssystemen, voor hun nieuwe hoofdkantoor in het Belgische Harelbeke. Bovendien heeft Alfen een nieuwe 5MVA-netaansluiting op locatie gerealiseerd die wordt aangesloten op het distributienet van Fluvius (voorheen Eandis en Infrax).

CEO van Smappee, Stefan Grosjean, vertelt: “Ons nieuwe hoofdkantoor ‘Snowball’ wordt een hypermodern cleantech-centrum. Het splinternieuwe, milieuvriendelijke gebouw wordt voorzien van een energielab, een versneller voor cleantech-bedrijven en flexibele kantoren voor cleantech gerelateerde start-ups en bedrijven. Snowball zal worden aangedreven door een unieke combinatie van duurzame technologieën, zoals zonnepanelen, energieopslag, ijsbuffer en EV-laden, en deze zullen allemaal worden beheerd door de slimme energiebeheertechnologie van Smappee. Het energieopslagsysteem van Alfen levert een bijdrage aan meerdere toepassingen: hoger eigenverbruik van onze lokaal gegenereerde zonne-energie, load balancing voor het opladen van elektrische auto’s en netwerkstabiliteitsdiensten (frequency containment reserve). In de toekomst kunnen we de batterijen eventueel ook gebruiken om een autarkisch energiesysteem te realiseren.”

Yves Vercammen, salesmanager voor Alfen, vertelt: “We zijn trots dat we een volledig geïntegreerd opslagsysteem inclusief netaansluiting voor het nieuwe, innnovatieve hoofdkantoor van Smappee hebben mogen leveren. Dankzij onze ervaring met verschillende business cases op het gebied van opslagsystemen waren we in staat om eigenverbruik, loadbalancing voor elektrische auto’s en frequency containment samen te brengen in dit project.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top