7000 ton asfalt voor kersverse Gemeente West-Betuwe

Beschrijving

Bij elkaar zijn de wegen goed voor ca. 7000 ton asfalt. Daarnaast is ongeveer 15 km bermverharding aangebracht langs deze wegen. Ook zijn diverse drempels gerealiseerd. Het werk betrof wegen in het buitengebied van de plaatsen Haaften, Tuil, Varik, Herwijnen, Beesd en Geldermalsen.

Communicatie via speciale app
De communicatieverplichtingen tijdens dit project ligt bij ons. Wij hebben ervoor gekozen om hiervoor onze Gebr. Van Kessel-app in te zetten. De app, die over de functionaliteit van de Bouwapp beschikt, voorziet omwonenden van de nodige informatie, bijvoorbeeld de planning, de voortgang, de verkeersmaatregelen en mogelijke overlast. Om verder aan de wensen van onze opdrachtgever te voldoen hebben wij in combinatie met KWS@vice advies uitgebracht om op deze wegen ons onderlaagmengsel KonwéBase Plus toe te passen.

KonwéBase Plus
KonwéBase Plus draagt bij aan een langere levensduur van dergelijke polderwegen en biedt een grotere flexibiliteit wat zorgt voor soepel asfalt met een goede weerstand tegen spoorvorming. Ook zorgt het voor een betere interlocking waardoor het “schuiven” van de deklaag wordt tegengegaan. Daarnaast is het asfalt natuurlijk volledig herbruikbaar. Het is een steenskeletmengsel (ca 78%) waaraan een wapeningsvezel is toegevoegd. Deze maakt dit asfaltmengsel veel minder gevoelig voor scheurvorming dan de
reguliere soorten.

Biobased bermplanken
Naast het gebruik van KonwéBase Plus heeft de gemeente West-Betuwe ook gekozen voor het plaatsen van 70 biobased bermplanken. Dit omdat het goed past bij de ambitie om meer met duurzame materialen te werken. De planken worden geplaatst in samenwerking met Circulus.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top