2G en Rolls-Royce werken samen aan gasgeneratoren voor WKK-installaties

Beschrijving

Rolls-Royce zal 2G Energy-gasgeneratoren en WKK-modules kopen in het vermogensbereik van 250 tot 550 kW met en zonder warmteafvoer. Voorzien van zijn eigen controlesysteem en andere specifieke componenten, zal Rolls-Royce ze op de markt brengen onder zijn MTU product- en oplossingsmerk.
In ruil daarvoor gebruikt 2G MTU-gasgeneratoren van de 4000-serie in zijn elektrisch vermogensspectrum van 776 tot 2535 kW voor zijn warmtekrachtcentrales voor de gedecentraliseerde opwekking van elektriciteit en warmte van Rolls-Royce.
Christian Grotholt, CEO van 2G Energy AG, beoordeelde de samenwerking als een succes van het langetermijnontwikkelingswerk bij 2G met als doel een hoog rendement te combineren met lage levenscycluskosten in motorontwikkeling: “De combinatie van klimaatvriendelijke energieconversie, hoge beschikbaarheid en lage servicekosten is de basis voor een duurzame economische efficiëntie van WKK-installaties voor de plantenexploitant. Dit is de richtlijn voor onze WKK-oplossingen, die zijn ontworpen voor toenemende eisen aan flexibiliteit tijdens het gebruik. We zien deze WKK met gasmotortechnologie voor aardgas, biogas of bijvoorbeeld waterstof als ruggengraattechnologie voor de economische implementatie van de energietransitie. ”
“Door de strategische samenwerking met 2G vullen we ons assortiment aan met energiezuinige en klimaatvriendelijke warmtekrachtcentrales en zetten we een nieuwe strategische stap om leverancier van oplossingen te worden”, zegt Dr. Petar Pelemis, vice-president bedrijfsstrategie en productbeheer van de divisie Rolls-Royce Power Systems. In de nabije toekomst zullen de 2G-producten de WKK-eenheden van Rolls-Royce in het lagere uitgangsbereik vervangen, die voorheen gebaseerd waren op de beproefde MTU 400-gasmotorreeks.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top