100% DETECTEERBARE PRODUCTEN UIT PCR RECYCLE MATERIAAL

Beschrijving

Al jaren werkt Van Krimpen aan het verduurzamen van onze kunststof producten. Wij nemen kunststof producten terug, recyclen deze en gebruiken dit als grondstof voor nieuwe producten.

Maar wist u ook dat we ook polypropyleen (PP) potten leveren die voor 100% uit post-consumer (PCR) afval bestaan met dezelfde kwaliteit als producten gemaakt van virgin kunststof?

Dit bereiken we door een gespecialiseerde sortering van het ingezamelde kunststof, een grondige reiniging en een bewerking. Bekijk op onze website onze video over hoe wij hiermee de plastic-cirkel rond maken.

GROOT ASSORTIMENT
Tray van PCR kunststof – Van Krimpen
Een groot deel van ons assortiment potten en trays is leverbaar van PCR-kunststof, zoals verschillende ronde en vierkante potten, boomcontainers, rooscontainers en zachtfruit potten. De potten en trays van PCR-kunststof zijn leverbaar in verschillende kleuren. Daarnaast zijn ook andere producten, zoals stokken en clips, leverbaar van PCR-kunststof. Hiermee maakt u uw eindproduct nog meer circulair.

DETECTEERBAAR UIT AFVALSTROOM
Om een volledig circulaire grondstoffenstroom te creëren moet het kunststof uit het afval detecteerbaar zijn om daarna opnieuw gerecycled te kunnen worden. Bij sommige kleuren is dit echter een enorme uitdaging. Toch hebben we dit al bij ruim 30 verschillende kleuren voor elkaar gekregen.

CYCLOS-GECERTIFICEERD
Deze verschillende kleuren PCR-kunststof hebben we laten testen bij het cyclos-HTP Institute for Recyclability and Product Responsibility.

Met trots kunnen we melden dat we momenteel voor meer dan 10 kleuren een officieel cyclos-HTP-certificaat hebben ontvangen, en dat er van diverse andere kleuren ondertussen ook al vastgesteld is dat deze volledig detecteerbaar zijn.

Bezoek onze stand voor meer informatie en voor antwoord op uw eventuele vragen betreffende dit onderwerp. Ook op onze website www.krimpen.nl is meer info te vinden mbt recycling, alsook een film over hoe, wat en waarom Van Krimpen recycled.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top