Sercom

Over ons

SERCOM Regeltechniek B.V. is een belangrijke ontwikkelaar en leverancier van procescomputers voor de klimaatbeheersing in de glastuinbouw, bewaarcellen voor bloembollen en aardappelen, maar ook voor koel- en vrieshuizen. We zijn gevestigd te Lisse, in de Bollenstreek, vlak bij Keukenhof.

Sinds 1984 leveren wij klimaatregelsystemen en automatiserings-oplossingen voor tuinbouwbedrijven over de hele wereld. SERCOM werkt wereldwijd samen met SERCOM-dealers. Dat betekent voor onze klant dat hij steeds te maken heeft met één aanspreekpunt die zijn taal spreekt. Eveneens is de dealer volledig op de hoogte van de complete installatie op zijn locatie.

Wij zijn specialist in de automatisering van onder andere kassen, bollenschuren en bewaarcellen. Het SERCOM-systeem bestaat uit een standaard platform, waar naar wens verschillende componenten op kunnen worden aangesloten. Onze software en hardware zijn naast elkaar ontworpen, wat een solide systeem oplevert. Kenmerkend voor onze producten zijn betrouwbaarheid, degelijkheid en een lange levensduur. Uniek is de bliksembeveiliging die op alle apparatuur standaard aanwezig is.

SERCOM gelooft in duurzame oplossingen voor de tuinbouw. Dat geldt uiteraard ook voor de automatisering van watergift-units en klimaatregeling in kassen, bollenschuren en bewaarcellen. Ons leveringsprogramma loopt uiteen van eenvoudige stroomdetectors tot geavanceerde klimaatcomputers. Hiernaast blijven wij grensverleggend. Een mooi voorbeeld hiervan is dat wij onlangs nog een Wireless Xtender systeem hebben ontworpen.

Met de introductie van de Wireless Xtender heeft SERCOM het concept van draadloze communicatie tussen een centrale klimaatcomputer en zijn substations geoptimaliseerd. Het is bovendien mogelijk om hiermee doseringssystemen in open velden aan te sturen.

Al onze geleverde systemen kunnen worden bijgewerkt, zonder dat de hardware hoeft te worden vervangen. Als belangrijke leverancier van zeer geavanceerde klimaatbeheersingssystemen, zijn wij de eerste die radiotechnologie heeft toegepast om de mogelijkheid van communicatie over lange afstanden in realtime te realiseren.

Dit nieuwe tweerichtings-communicatiesysteem, dat formeel werd geïntroduceerd tijdens de IPM-tentoonstelling 2018 in Essen – Duitsland, maakt het mogelijk om te communiceren tussen de hoofdcomputer en maximaal 16 substations. Dit kan zelfs tot over een afstand tot zo’n 5 kilometer! Dit biedt veel mogelijkheden om meerdere locaties vanuit een centraal kantoor te besturen. Het maakt het ook mogelijk om productiegebieden uit te breiden zonder dat dure en tijdrovende bekabeling nodig is.

De Wireless Xtender is uitgebreid getest op verschillende locaties en applicaties en draait al naar volle tevredenheid in verschillende kassen wereldwijd. Het is ook toegepast om doseersystemen op afstand te besturen en in Californië hebben we een bestaand systeem vervangen door onze draadloze oplossing. Hier regelt het 9 veldstations binnen een straal van ongeveer anderhalve kilometer. Ook zijn de eerste draadloze systemen nu toegepast in bewaarcellen voor aardappels in Duitsland.

SERCOM geeft inhoud aan duurzaamheid. Onze producten kenmerken zich door een lange levensduur. Het is dan ook geen uitzondering als een SERCOM-procescomputer na ruim 30 jaar nog steeds operationeel is.

Onze innovatieve software wordt ontwikkeld op een uniform platform. Elke klant van SERCOM kan hierdoor mee profiteren van nieuwe updates, onafhankelijk van het type of formaat installatie op zijn bedrijf.

SERCOM loopt internationaal voorop als het gaat om doordachte regelsystemen voor irrigatie. Nadat de watergift is geoptimaliseerd, volgt vaak een verdere automatisering van de bedrijfsprocessen.

SERCOM is de enige leverancier in de tuinbouw die zowel de hardware als software in eigen beheer ontwikkelt. Deze is bovendien zeer gebruiksvriendelijk. Elke klant profiteert van nieuwe updates, onafhankelijk van het type installatie op zijn bedrijf. SERCOM biedt een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige oplossing voor alle tuinbouwbedrijven. Als er een onderdeel moet worden vervangen staan de partners van SERCOM in 22 landen paraat.

Gemarkeerd product

LED-lichtrecepten voor betere controle van gewassen

De toenemende vraag naar meer controle in de teelt, om gedurende het hele seizoen een perfecte tulp te broeien, heeft Sercom en Green Simplicity bij elkaar gebracht. Er moet inzichtelijk worden gemaakt wat de kosten zijn om een tulp te telen, waar geen daglicht meer aan te pas komt. Zonlicht is gratis, maar ook een grote verstorende factor. Wanneer we een ruimte kunnen voorzien van een stabiel en optimaal klimaat, in combinatie met het juiste (LED) licht, wordt het makkelijker om volledige controle te krijgen over de groei, groeisnelheid en kwaliteit van het gewas. De twee partijen gaan verder onderzoeken hoe de tulpenkwekerij van de toekomst eruit zou kunnen gaan zien. Door deze innovatie wordt de meerlagenteelt (van o.a. tulpen) steeds interessanter, inzichtelijker en makkelijker gemaakt. De groei van tulpen kan nu echt worden gestuurd door de combinatie van een optimaal Sercom klimaat in de cel (het nieuwe klimaatcel-softwarepakket V22) en het meten van het lichtspectrum én de Green Simplicity LED-verlichting (kleurrecepten).

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top