Pull Rhenen

Pull Rhenen

Over ons

Producent van Perlite en Vermiculite
Pure Producten
Substraatproducent PULL is in 75 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming in de agrarische sector. Pull Rhenen
is producent van Perlite en Vermiculite in Nederland. Onze focus ligt voortdurend op het leveren van duurzame en hoogwaardig kwalitatieve producten waarbij maatwerk en professionaliteit centraal staan. Pull staat voor pure producten. Als gevolg van de juiste know how en jarenlange ervaring zijn producten van PULL een betrouwbare basis, het begin van een tuinbouw of industrieel project.

Gemarkeerd product

Producent van Vermiculite

Producent van Vermiculite

Substraatproducent PULL Rhenen is in de afgelopen 70 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming in de agrarische sector. Pull Rhenen is producent van Perlite en Vermiculite in Nederland. Onze focus ligt voortdurend op het leveren van duurzame en hoogwaardig kwalitatieve producten waarbij maatwerk en professionaliteit centraal staan. PULL staat voor pure producten. Als gevolg van de juiste know how en jarenlange ervaring zijn onze producten een betrouwbare basis, het begin van een tuinbouw of industrieel project. Vermiculite Vermiculite behoort tot de phyllosilicaat mineralen zoals mica. Ruwe vermiculite is een delfstof die bestaat uit goudbruine schilfers met een gelaagde structuur. De delfstof wordt gezuiverd en gescheiden in verschillende gradaties. Pull verwerkt deze grondstof in speciale ovens bij een temperatuur van ca 750 °C. Tijdens dit proces gaat het water in het erts, over in dampvorm wat leidt tot het exfoliëren van de vermiculite. Aan het einde van het productieproces ontstaat er een beige, harmonicavormig granulaat: Vermiculite. Agra-vermiculite is een milieuvriendelijk product en heeft naast een zeer goed vochtvasthoudend vermogen ook een hoge luchtcapaciteit. Agra-Vermiculite is RHP/ECAS gecertificeerd. Toepassingen van Agra-vermiculite Agra-vermiculite is uitstekend geschikt als toeslagstof van potgronden, stekgronden, zaaigronden en pluggen. Ook heeft Agra-vermiculite haar succes inmiddels bewezen als vermeerderingsmedium van bolgewassen. Het gebruik als afstrooimiddel voor zaden is een ideale manier om Agra-vermiculite haar werk te laten doen als zaaimedium. Fysische eigenschappen anorganisch en steriel vrij van ziektekiemen, zaden, insecten en nematoden laag volumegewicht groot vochtvasthoudend vermogen hoge kationen binder (CEC)

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top