Optiplug BV

Over ons

OPTIPLUG, SPECIALIST IN PAPERPOTS

OptiPlug is gespecialiseerd in de productie van paperpots, de ideale oplossing voor de opkweek van onbeworteld plantmateriaal.

Kwekers van pot- en groenteplanten, perkgoed en bomen besparen veel tijd door routinematige werkzaamheden bij ons neer te leggen. Met de nieuwste machines produceert OptiPlug paperpots in vaste vorm zodat deze gemakkelijk te sorteren en op te potten zijn. Door de intensieve samenwerking met diverse substraatleveranciers, is het mogelijk klant specifieke mengsels te maken.

Met onze vestiging in Naaldwijk bevindt OptiPlug zich in het kloppend hart van de tuinbouw. Daardoor zijn wij erg flexibel en kunnen wij snelle leveringen verzorgen. Met ruim dertig jaar ervaring in de branche staan we graag samen met onze klanten aan de basis van alles wat groeit.

Een paperpot is een groeiplug voor onbeworteld plantmateriaal. De plug bestaat uit stekgrond en een duurzaam papieren omhulsel dat doorwortelbaar is. Dat maakt de paperpots geschikt voor het kweken van pot- en groenteplanten, perkgoed en bomen.

Het gebruik van paperpots biedt kwekers diverse voordelen:
– Een uitstekende beworteling
– Snellere doorworteling van de plant in de pot
– Een gelijkmatige opkomst van de teelt
– Gemakkelijk te sorteren en op te potten
– Geschikt om automatisch stek te steken
– Optimale water- en luchthuishouding 

Ruime mogelijkheden
OptiPlug denkt graag mee met de klant, de paperpots zijn daarom samen te stellen in ieder denkbare substraatvorm. Zelfs over klant specifieke mengels adviseren we u graag. Een hoge of lage pH of EC- waarde? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij kwekers optimaal adviseren. De paperpots van OptiPlug zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en in de volgende diameters:
– 20 mm
– 25 mm
– 30 mm
– 32 mm
– 35 mm
– 38 mm
– 45 mm
– 50 mm

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top