Meegaa Substrates BV

Over ons

MeeGaa is een vertrouwd leverancier van kwalitatief hoogwaardige potgrondmengsels en substraten voor de professionele tuinbouw.

MeeGaa Substrates beschikt over twee locaties waar hoogwaardige substraatmengsels worden geproduceerd: Maasland en Den Hoorn. In Maasland ligt de nadruk op kokos en stek substraten.

Hoogwaardige machines, goed opgeleide mensen en strenge kwaliteitseisen zijn hiervoor een belangrijke voorwaarde. Daarnaast is MeeGaa aangesloten bij de RHP. Binnen de RHP is veel aandacht voor risicobeheersing en kwaliteitsverbetering. Het kwaliteitsbeleid wordt binnen MeeGaa actief uitgevoerd en gecontroleerd door technische adviseurs van de RHP middels bedrijfsbezoeken.

MeeGaa Substrates: Quality wins!

Gemarkeerd product

Kokos

Kokos als substraat is afkomstig van de schil, vaak aangeduid met de Engelse term ‘husk’. In landen als India en Sri Lanka dient de vezel uit de schil voor verschillende doeleinden, zoals matras- en autostoelvulling, matten en bezems. Tijdens het proces van ontvezeling van de husk blijft het materiaal over dat zich tussen de vezels bevindt. Dit materiaal is fijn van structuur. De industrie duidt het aan als kokosgruis of soms kokospeat. Het is dus een bijproduct uit de vezelindustrie. Kokossubstraat is grover van structuur als de hele schil wordt gebruikt. Dit gebeurt op plaatsen waar geen of een beperkte vezelindustrie is. De complete husk (inclusief vezels) wordt versneden of vermalen en gezeefd tot het gewenste formaat. Kokos komt ook voor in potgrondsubstraten. Vaak zijn dit de korte vezels uit de vezelindustrie.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top