Enza Zaden

Over ons

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf. Dat betekent dat we groenterassen ontwikkelen in meer dan 30 internationale en lokale gewassen. En de zaden ervan produceren en verkopen over de hele wereld.

Ons totale assortiment bevat zo’n 1.200 groenterassen. Van paprika, tomaat, komkommer en sla tot bittergourd en bird’s eyes chillies. We investeren fors in innovatie. Met als resultaat dat ons bedrijf jaarlijks 100 nieuwe groenterassen op de wereldmarkt introduceert.

Gemarkeerd product

Vitalis Biologische Zaden

Ons huidig assortiment met nieuwe rassen voor het komende teeltseizoen vindt u in deze catalogus. Ook dit jaar zit er weer volop ontwikkeling in het Vitalis-assortiment. In de slarassen introduceren we onder andere IJsbergsla Salvio en Little Gem Elizium. Rassen die geselecteerd zijn vanwege hun hoge Bremiaresistentie, flexibiliteit en goede veldhoudbaarheid. Xoana is een veelbelovende nieuwe MiniBindsla met een erg hoge veldresistentie op inwendig rand, ook onder moeilijke omstandigheden. In prei introduceren we het ras Oslo in het wintersegment. Oslo is geselecteerd vanwege de combinatie kwaliteit en opbrengst. Deze mooie donkerblauwe, opgerichte prei is erg sterk op roest en trips en daardoor uitstekend geschikt voor de biologische teelt. Keesha is een nieuw courgetteras voor de voorjaars- en zomerteelt. Het ras kenmerkt zich door zijn mooie glanzende cilindrische vruchten met een goede houdbaarheid.

Lees verder »

Nieuws

Neem contact met ons op

Scroll naar top