BVB Substrates

Over ons

BVB Substrates (onderdeel van van Fins-Nederlands bedrijf Kekkilä-BVB) is expert als het gaat om het produceren en leveren van substraten voor alles wat groeit. Wij zijn een familiebedrijf van Nederlandse bodem met meer dan 110 jaar ervaring en zijn wereldwijd actief. Zowel qua afzet als qua inkoop van basisgrondstoffen. Productie geschiedt op meerdere locaties in Europa. Op de productielocaties werken ruim 250 medewerkers aan het optimaal beleveren van de klanten.

Ons bedrijf beschikt over een R&D-afdeling met twee geavanceerde laboratoria en een eigen proefkas. Doordat BVB Substrates een uitgebreid wagenpark heeft met ruim 70 vrachtwagens, kan er altijd snel en flexibel worden geleverd. Binnen ons bedrijf hebben teams zich gespecialiseerd in verschillende teeltsegmenten. Klanten krijgen gespecialiseerd advies en een product op maat, met de voordelen van een grootschalig en breed georiënteerd bedrijf. Zo kunnen wij onze klanten verzekeren van een optimaal kennis-kwaliteit-prijs niveau.

Gemarkeerd product

BVB Accretio

BVB Substrates heeft een nieuwe grondstof genaamd “BVB Accretio” ontwikkeld. “Accretio” is een Latijns woord en betekent “groei”. Dat is een passende naam gezien de groeibevorderende eigenschappen van de grondstof wanneer deze verwerkt wordt in een mengsel. BVB Accretio is een grondstof met uitmuntende eigenschappen. Het houdt water goed vast en zorgt voor een snelle wateropname na irrigatie. De grondstof kan maar liefst 25 keer het eigen gewicht in water opnemen. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op het luchtgehalte van een mengsel. Dit zorgt ervoor dat de wortelmat van de plant zich beter ontwikkelt. Uit recentelijk onderzoek is zelfs gebleken dat ook de snelheid van de inworteling bij aardbeienplanten verhoogd wordt als de opkweek in een mengsel met BVB Accretio gebeurt. BVB Accretio kan gebruikt worden in mengsels waar doorgaans kokosvezel aan toegevoegd wordt. Het wordt onder andere gebruikt in mengsels voor jonge planten en vermeerdering, vaste planten, perkplanten, groenten en zachtfruit. Het gebruik van BVB Accretio in mengsels heeft verschillende voordelen voor de gewassen. Zo zorgt de toevoeging van deze grondstof voor een passende hoeveelheid gemakkelijk beschikbaar water en een goede verdeling van het vocht in het mengsel. De fijne, maar luchtige structuur van het mos zorgt ervoor dat gewassen snel en goed kunnen wortelen. Daarnaast verbetert BVB Accretio de buffer voor pH en meststoffen van het substraat.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top