2G Energy AG

Over ons

Wereldwijd succesvol met warmtekrachtkoppeling.

2G Energy AG is een toonaangevende internationale fabrikant van warmtekrachtcentrales (WKK) voor de gedecentraliseerde levering van elektriciteit en warmte op basis van aardgas, biomethaan, biogas, rioolgas, stortgas of op waterstof aangedreven gasmotoren. De portefeuille omvat systemen met een elektrisch vermogen van 20 tot 2.000 kW. Het klantenspectrum varieert van de landbouwer tot gemeenten, de woningbouw, commerciële ondernemingen, de middelgrote industrie en de grootschalige industrie tot de energie-industrie.

Naast het hoofdkantoor met ontwikkeling en productie in Heek in het Münsterland, heeft 2G nog een productiesite in de VS. Bovendien wordt 2G vertegenwoordigd door eigen dochterondernemingen in verschillende Europese landen. Sinds de oprichting in 1995 heeft 2G wereldwijd meer dan 5.500 systemen in gebruik genomen.

Gemarkeerd product

agenitor SG – Hydrogen

Technisch gezien zijn onderzoek en ontwikkeling bij 2G erin geslaagd een standaard aardgas-WKK-installatie zodanig aan te passen dat waterstof (H2) vrijwel zonder CO2-uitstoot wordt gebruikt, zeer efficiënt en met vergelijkbare economische efficiëntie voor de opwekking van elektriciteit en warmte. 2G biedt al H2-WKK’s in het vermogensbereik van 80 kWel tot 280 kWel tegen vergelijkbare prijzen voor systemen die op aardgas werken. Door gebruik te maken van standaard gasmotoren zijn de bedrijfskosten ook vergelijkbaar. dat De gebruikelijke WKK-onderhoudsintervallen en een levenscyclus van 60.000 bedrijfsuren zijn ook van toepassing op de WKK’s op waterstof. Bovendien zullen de WKK’s worden geïntegreerd in de bestaande hechte service-infrastructuur en digitale monitoring- en besturingsopties van 2G. Dit verhoogt de beschikbaarheid en besparing voor de operator. De toepassingsmogelijkheid in Virtual Power Plants wordt volledig gegeven. De toepassingsgebieden van 2G-waterstoftechnologie voor industrie, handel en energieleveranciers bestrijken een breed scala aan gassoorten: gebruik met andere gassen met een hoog waterstofgehalte, zoals b.v. voorkomen in de chemische industrie als afvalproduct, of ook het gebruik met variabele gasmengsels zoals met riolering, storten en aardgas is geen probleem. Omdat, in tegenstelling tot de brandstofcel, de verbrandingsmotor ongevoelig is voor verontreinigende stoffen in het gas. Dit maakt de waterstof-WKK-technologie ontwikkeld door 2G een beproefd alternatief voor de brandstofceltechnologie die volgens de huidige kennis niet beschikbaar is voor dergelijke doeleinden. De eerste biedt stroomopwekking uit wind- en zonnesystemen de langdurige opslag (via het medium waterstof) in het bestaande aardgasnetwerk en in opslagcavernes, de flexibiliteit en basislastcapaciteit die nodig is voor leveringszekerheid. Bovendien zijn de productie van waterstof en de omzetting van elektriciteit in elektriciteit en warmte vrijwel CO2-vrij.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top