Tuinbouw & Agribusiness Hogeschool Inholland Delft

Over ons

Hogeschool Inholland is dé kennispartner voor (glas-)tuinbouwsector in Nederland, met een LevenLangLeren-aanbod, een voltijd hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness en een Associate Degree Tuinbouwmanagement-opleiding, i.s.m. Lentiz Onderwijsgroep.

De hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness van Hogeschool Inholland in Delft is dé tuinbouw-opleiding van Nederland, omdat er hoofdzakeljik (glas-)tuinbouw aan bod komt, waar er bij andere opleidingen ook land- en akkerbouw in de opleiding zit.

Gemarkeerd product

Deeltijd hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness

De flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness is geen standaard opleiding, integendeel. Want leren en jezelf ontwikkelen doe je voornamelijk in de praktijk, dé plek waar de nieuwste ontwikkelingen plaatsvinden. We gaan uit van alle kennis, kwaliteiten en vaardigheden die jij al tijdens je werk en eventuele eerdere opleidingen hebt opgedaan. Jouw eigen leerbehoefte, persoonlijke werksituatie en vooral ook je drive en ambities staan centraal. We brengen dat allemaal in kaart tijdens een uitgebreid intakegesprek. Op basis daarvan bepalen we samen met jou en je werkgever je leerdoelen. Uiteraard hebben wij ook onze eisen. Want het uiteindelijke doel is dat jij een hbo-diploma haalt. De duur van de opleiding hangt af van jouw werkervaring, kennis en vaardigheden. Op basis daarvan ontwikkelen we een opleidingstraject op maat, waarbij werkend leren voorop staat en waarin je toewerkt naar een hbo-diploma. Er is geen vaste opleidingsduur, maar de minimale duur is zes maanden. De inspanning die we van je vragen is minimaal 10 tot 15 uur per week. Je wordt tijdens de opleiding regelmatig getoetst. Niet tijdens traditionele, schriftelijke tentamens, maar tijdens intensieve interviews, afgenomen door docenten. Je moet dan je kennis en vaardigheden bewijzen en de juiste oplossingsaanpak voor praktijkvraagstukken kiezen. Daarmee toon jij aan nieuwe (deel)taken en verantwoordelijkheden aan te kunnen in je werk. Het belang van elk studieonderdeel wordt uitgedrukt in studiepunten, zogenoemde credits. In totaal moet je 240 credits behalen voor je hbo-diploma.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top