Technokas BV

Over ons

Slimmer telen begint bij Technokas

Technokas ontwerpt en realiseert complete kassenbouwprojecten, klimaatinstallaties en bedrijfsruimten voor ondernemers in heel Nederland. Daarbij krijgt u de zekerheid dat alle onderdelen van de kas elkaar versterken. Wij zorgen voor een integraal ontwerp.

Wij verkopen geen standaard producten. Nee, wij kijken wat u nodig heeft en maken een passend ontwerp. Uw ambities en ideeën vormen daarbij ons vertrekpunt. Wij gaan voor de beste oplossing voor uw bedrijf. Elke project van Technokas is daarom anders.

Wij gebruiken de nieuwste technieken, materialen en inzichten van Het Nieuwe Telen om steeds slimmere kassen te ontwerpen. Daar heeft u als teler direct profijt van. Dankzij een goed regelbare luchtvochtigheid, een gelijkmatiger klimaat en lagere energiekosten bijvoorbeeld.

Al veel toonaangevende bedrijven kozen voor Technokas. Vanwege onze expertise, innovatieve ontwerpen en complete oplossingen. Daar zijn wij natuurlijk trots op. Wij zorgen voor een kwekerij die 100% bij u past, die waar maakt wat we gezamenlijk van tevoren hebben bedacht en waaruit u maximaal rendement kunt oogsten.

Gemarkeerd product

Ventilatie installaties voor Het Nieuwe Telen

Voor Het Nieuwe Telen heeft Technokas een bijzondere oplossing bedacht: kopgevels met een ingebouwde klimaatinstallatie voor koelen, verwarmen en ontvochtigen. Inmiddels is het systeem bij verschillende kwekers – met succes – geïntroduceerd. De installatie zuigt droge buitenlucht aan bij de kopgevels, vermengt deze eventueel met kaslucht en verwarmt deze – indien nodig – ter plekke naar de binnentemperatuur. Vervolgens verdelen we deze lucht via transparante slurven over de teeltafdelingen. In de kassen zijn of worden verdeelleidingen en menggroepen voor de verwarmingselementen aangebracht. Verder ontwerpen we de installaties voor beregening en belichting zodanig dat u de slurven eenvoudig boven of onder het gewas kunt installeren en ze geen negatieve invloed hebben op de worp van de behandelde lucht. Het systeem is al actief bij een groot aantal van onze klanten, zoals chrysantenkwekerijen Arcadia en Van Uffelen Flowers, gerberakwekerij Holstein Flowers, plantenkwekerij SV.CO, groententelers Van der Kaaij, Duijvestijn Tomaten en Van Schie, phaleanopsiskwekerij Ter Laak Orchids en OK Plant. Daarnaast zijn deze kassen voorzien van een tweede energiescherm. Wageningen Universiteit & Research, Kas als Energiebron, DLV, Deliflor en andere chrysantenkwekers maar ook Holstein Flowers hebben deze installatie langdurig beproefd. Ook andere teelten behaalden met de klimaatinstallatie van Technokas tijdens langdurige proeven positieve resultaten. Naast een gelijkmatiger klimaat verwachten de kwekers – in combinatie met de schermen – 15 tot 30 procent energie te besparen. Verder zal naar ieders verwachting de kwaliteit van de geteelde producten beter zijn.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top