Jiffy Products International BV

Over ons

Jiffy International AS, hoofdkantoor gevestigd in het Noorse Kristiansand, is de toonaangevende, wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, containers en substraten voor de tuinbouw sector. Dankzij het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen en biobased materialen zoals veen, kokos, pulp en andere biomassa loopt Jiffy al vele jaren voor op het gebied van duurzaamheid.

Jiffy is wereldwijd actief en heeft productielocaties strategisch gelegen in de nabijheid van veenderijen in Canada, Denemarken, Estland en Noorwegen waar substraten, turfpotten en de Jiffy-7 pellet vermeerderingssystemen worden geproduceerd. Jiffy oogst zijn eigen veen van veenderijen in de Baltische Staten, Zweden en Canada; mengt kwaliteitsmixen in Nederland, Estland en Canada, produceert de Preforma plantpluggen in Nederland, de VS, Spanje en Japan en produceert een compleet assortiment aan kokosproducten in de eigen locaties in Sri Lanka.

Jiffy houdt zich aan de hoogste standaarden zowel op het gebied van milieubescherming als aan de levering van kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde producten aan de klant. De professionele kweker vertrouwt op de beste technische ondersteuning voor de gekozen producten in hun bedrijf.

Gemarkeerd product

Jiffy Substrates

Jiffy potgrond is ‘powered by Tref’, wat wil zeggen dat we gebruik hebben gemaakt van onze jarenlange ervaring en grondige kennis om levering van hoogwaardige mixen van de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Jiffy potgrond wordt wereldwijd op verschillende locaties geproduceerd: in Nederland, Estland, Zweden en de Verenigde Staten van Amerika. Jiffy heeft de gehele productieketen in handen, van het oogsten op onze eigen veenderijen en onze kokosproductie in Sri Lanka tot de levering van het eindproduct aan onze klanten. Deze betrokkenheid in elke fase staat garant voor continue topkwaliteit en consistente substraten. Jiffy investeert in nieuwe locaties of uitbreiding van locaties voor de productie van substraten (onlangs in de VS en Estland) en implementeert daar de beste methoden voor de verwerking van de grondstoffen tot bestanddelen. Jiffy heeft productielocaties in de nabijheid van grondstoffen (Estland, Zweden) of in belangrijke doorvoergebieden (Nederland en de VS). Een Nederlandse kweker kan specifieke tailor-made mixen aangeleverd krijgen die bestanddelen bevatten als bark, perliet, klei, vermiculiet, zand, vulkanisch materiaal, kokosproducten en zwart- en witveen van turven of freesveen afkomstig van verschillende veenderijen. Om planten te voorzien van de meest uitgebalanceerde meststoffen heeft Jiffy een eigen assortiment basismeststoffen (TBF) ontwikkeld waarin niet alleen hoofdelementen maar ook spoorelementen zijn geoptimaliseerd voor gemiddelde doseringen. Om substraten in een consistente luchtvochtigheid bij de klant te krijgen wordt eerst het gewicht van het product (kg/ m3-EN) gedefinieerd voordat het wordt geproduceerd. Er zijn allerlei speciale substraten ontwikkeld voor vermeerdering en productie van jonge planten.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top