OREON LANCEERT HET KLEINSTE EN KRACHTIGSTE 1000W LED-ARMATUUR VOOR DE GLASTUINBOUW

Beschrijving

Oreon, de Nederlandse innovatieve ontwikkelaar en fabrikant van high-end LED grow lights voor de glastuinbouw, presenteert haar nieuwe 1000W armatuur. Deze Dutch Powerhouse van Oreon, genaamd Monarch, produceert een lichtopbrengst tot 3100 μMol/s en heeft een efficiency van 3,1 μMol/J. Hiermee is de Monarch het meest compacte en krachtigste LED-armatuur in de markt. In 2009 introduceerde Oreon als eerste LED-verlichting in kassen en nu, meer dan 10 jaar later, presenteert Oreon opnieuw een LED-armatuur van wereldklasse.

Efficiënt in meerdere opzichten
Alle Dutch Powerhouses van Oreon werken op een unieke waterkoelingstechniek. Hierdoor heeft de compacte Monarch een lichtopbrengst tot 3100 μMol/s bij een energieverbruik van 1010W. Dit betekent nog meer licht en minder armaturen in de kas. Het gevolg is niet alleen een lagere investering en minder installatiekosten, maar wellicht nog belangrijker: er wordt minder zonlicht geblokkeerd in de kas. Bij vervanging van een 1000W HPS-armatuur door de Monarch, geeft een teler circa 60% meer licht op zijn gewas.

Kortom: het kleinste LED-armatuur met de grootste impact.

Voordelen waterkoeling
Het waterkoelingssysteem zorgt naast een hoge output, compact armatuur en hoge efficiency ook voor voordelen voor het klimaat in de kas. Minder stralingswarmte betekent minder temperatuur-schommelingen met stabiele luchtvochtigheid- en CO2-waarden tot gevolg. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de afgevoerde warmte te hergebruiken, waardoor het energieverbruik van de lamp volledig wordt benut. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de electronica en LEDs ten goede komt.

Het nieuwste LED-armatuur van Oreon behoudt alle kwaliteiten en kenmerken die de Dutch Powerhouses van Oreon zo succesvol maken; van het robuuste ontwerp, de glazen LED-cover, de lage bedrijfs-temperatuur en het onderhoudsgemak.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top